Jump to content

Nalet na srnu, napuhao 0.2


robertsk

Preporučene objave

Pozdrav ekipa,

prije koji dan sam kasno u noći naletio na srnu.

Brzina nije bila velika, srna je preživjela.

Pozvao sam policiju te su oni napravili očevid, pozvali lovca tj predstavnika lovačkog društva kako bi on potvrdio da je stvarno bila srna. Bilo je dovoljno dlake na braniku i naknadno sam ju snimio kako iz grma bježi nazad na stranu iz koje je izletila.

Sljedeći dan sam odmah podnio prijavu štete na HLS (hrvatski lovacki savez). Po novom oni više nemaju osiguranje nego se naplacuju iz nekog ministarstva. Tu sam našao svakakvih iskustava od toga da isplate brzo i punu cifru do toga da isplate djelomično pa se treba sudski natezati s njima.

E šta mene u toj cijeloj priči brine i nemam 100% točnu informaciju tj iz prve ruke.
Ja sam napuhao 0.2 - 1 piva. Hocu li imati probleme zbog toga? Što se tiče policije ja sam zakonski čist. Čak sam i na nekom random tekstu iz osiguranja našao da osiguranik ne smije biti pod utjecajem alkohola a to znači imati više od 0.5. Sve ispod 0.5 se računa kao da nisam pod utjecajem alkohola. Osim za kasko, tamo to ne vrijedi.

Upravo sam bio na procjeni štete kod Dekre i oni su poslikali auto te će sutra poslati procjenu savezu a onda će oni mene kontaktirati.

Znači li to da moji 0.2 ne igra nikakvu ulogu u dobivanju naknade štete? Jer zašto bi me slali na procjenu štete i slikanje ako me misle otpiliti zbog 0.2.

Ima li netko točnu informaciju?

Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Sudski - ne biste imali nikakvih problema.

U mirnom postupku oni mogu reći što žele, reći da ste suodgovorni ili samo Vi odgovorni i slično. Ne znam kako posluju u zadnje vrijeme pa ne mogu reći što će odgovoriti, ali pravno - ne, 0.2 ne utječe na Vaše pravo na naknadu štete. 

U tužbi se predloži vještačenje, a temeljem kojeg se utvrdi onda da Vaših 0.2 nisu nikako utjecala na nastanak štetnog događaja i odgovornost je u cijelosti njihova. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija