Jump to content

Osiguranje naplate vjerovnika


martinovic17

Preporučene objave

Dogovor je da mi privatna osoba "pozajmljuje" novac za kupnju nekretnine te nakon njene planirane preprodaje bi sav prodajni iznos trebao pripasti toj osobi

Po informacijama sto vidim na internetu nakon potpisane tabularne izjave javni biljeznik ju salje u katastar na uknjizbu kupca kao novog vlasnika, moze li se tabularna izjava ne poslati u katastar nego samo zadrzati kao  osiguranje vlasnistva od strane vjerovnika. Moze li se tabularna izjava potpisati bez kupoprodajnog ugovora?

Postoji li neka druga opcija za osiguranje vjerovnika? Zalozno pravo je opcija ali kako pokriti puni iznos prodajne cijene? Nemozemo znati hoce li se nekretnina preprodati za 150% ili 200% kupovne cijene? Koliki dug upisati u zalozno pravo? 

Postoji li neka opcija koja bi osigurala isplatu punog iznosa vjerovniku a ne ukljucuje prijenos na mene pa onda na vjerovnika pa prodaja dalje, jer se tada placa jedan ppn vise?

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija