Jump to content

kaznena prijava ili?


juicy

Preporučene objave

Ukratko: rastavljeni 2 godine, dvoje djece malodobne pripalo meni, bivši nije plaćao alimentaciju, no uredili smo to zabranom na plaću. Presudom su određeni i susreti njega s djecom. Bivši je u te dvije godine svega 9 puta vidio djecu na par sati. Dakle, ne pridržava se odluke suda o viđanju djece (svaki drugi vikend te pola zimskih i ljetnih praznika kod njega). Što učiniti, mogu li podnijeti kaznenu prijavu za zanemarivanje i zapostavljanje djece ili nešto drugo? Molim da mi netko odgovori i uputi me što je najbolje učiniti. Ja znam da ga ne mogu prisiliti da viđa svoju djecu ako njemu nije stalo, ali zbog djece bih željela da imaju češći kontakt s ocem. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da ga ne mogu prisiliti na viđanje djece. A što želim postići? Znate, nekad je vrlo teško objasniti djeci, gotovo tinejdžerima, zašto otac za njih ne pita i zašto ih ne želi viđati. Osobno smatram da i on treba, osim novčano, i na drugi način skrbiti oko zajedničke djece (pa nisu mu oduzeta roditeljska prava). Dakle, smatram da zanemaruje roditeljsku dužnost a također uskraćuje i pravo djeteta na druženje s drugim roditeljem. Može li se temeljem toga podnijeti kakva prijava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se prenemažete. Agent vas je dobro pitao: što uopće hoćete?

Strpati oca vaše djece u zatvor na par tjedana ili mu navaliti policiju na vrat, jer se on ne ponaša kako vi očekujete. Njegov je izbor što ne viđa djecu (žalosno, ali tako je). Naplatili ste alimentaciju i nastavite biti majka, a ne progonitelj. Vi ne vidite koliko nenormalno razmišljate? "Sjedi tu i druži se s djecom" :baba: A što kad se jednog dana djeca ne budu htjela družiti s njim? Hoćete li i njih prijaviti? :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da obiteljskom zakonu je to drugcije formulisano,onaj ko sprijeci ili na drugi nacin onemoguci kontakte sa dijetom koji su sudom ili drugom ustanovom odobreni -protiv njega se moze podnijeti prijava. U slucaju da on ne vidja djecu duze od 3 mjeseca, moze te se obratiti css, ali neznam sta bi tim postigli jer niko ne moze nikoga naterati da se snekim druzi.

Ali zato mislim da postoje drugi nacini,neki koji su normalni, ako su djeca vec tinajdzeri pa mogu i sami otici do oca ili mozete sami kontaktirati oca i reci mu dodje po djecu ili vec nesto sl. css i sud su vam zadnja opcija jer time cete najmanje postici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija