Jump to content

HRT pretplata odjava - molim pomoć


semicordio

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima. Molio bih pomoć u vezi postupka odjave s HRT pretplate. Imam još uplatnica za narednih nekoliko mjeseci. Je li potrebno te uplatnice sve prvo platiti pa tek onda odjaviti ili samo moram za tekući mjesec. Da ne bi bilo problema kasnije s ovrhama. Nije mi problem to platiti, samo želim da se odjavim čisto. I ako je potrebno to sve platiti, mogu li platiti za narednih nekoliko mjeseci odmah pa onda slati odjavnicu? Hoće li biti problem s proknjižavanjem tih uplata za naredne mjesece nakon odjave?

Što se tiče odjavnice, je li dovoljno ju ispuniti i onda ju poslati mailom? I nakon što pošaljem onda tražim da mi daju potvrdan odgovor da su odjavili moj uređaj?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako mislite, neće proći? U obrascu za odjavu stoji da se izjava daje pod prekršajnom i materijalnom odgovornošću i HRT takav obrazac mora prihvatiti, nije da imaju mogućnost na daljinu provjeriti postojanje.

To što je nakon odjave podložan kontroli je nešto drugo, ali je to opet tema za sebe.

Da odgovorim na pitanje, odjava vrijedi od sljedećeg mjeseca od onoga u kojem HRT zaprimi zahtjev, ostatak uplatnica možete zanemariti. HRT će potvrditi primitak pa slobodno potvrdite s njima koja je zadnja uplatnica koju trebate platiti

uređeno: od omicito
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Omicito hvala na odgovoru.

Poslao sam im mail i odgovorili su mi ovako: Račune pristojbe treba podmiriti do datuma odjave obveze plaćanja. Koliko sam shvatio to bi potvrdilo ovo što je napisao omicito. Ako se varam molio bih da me netko ispravi. Jer kažem meni nije problem platiti sve što treba prije nego se odjavim, samo da mi se ne javljaju kasnije s ovrhama za nepodmirene obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Postovani, molim Vas pravni savijet u vezi hrt pristojbe. Naime podstanar sam u stanu i jucer oko 8 navecer mi je banuo na vrata inkasator i uvatio me na prepad za prijavu hrt-a te se nisam snasla. Zbog mog posla cesto mjenjam boraviste te bi htjela prekinuti hrt pretplatu. Prijetio se kaznama od 500 eura ukoliko ne potpisem sto je trazio, dala sam mu osobnu iskaznicu i dao mi je racun od 63 eura koja moram platiti. Zanima me kako da raskinem ugovor bez kasnijih ovrha? Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se tako date zastrašiti? Sad kad ste dali podatke, platite račun od 63 eura i odjavite pretplatu. Na linku https://o-nama.hrt.hr/pristojba/kako-odjaviti-placanje-pristojbe-5670 imate obrasce, vas zanima "Neposjedovanje prijamnika u domaćinstvu", to im pošaljite (možete i na mail, piše na dnu). Od HRT-a ćete povratno dobiti informaciju da su zaprimili odjavu.
Samo računajte s tim da ćete biti podložni HRT-ovim kontrolama i ako ćete se i dalje prepadati i davati podatke, onda razmislite hoćete li odjavljivati 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija