Jump to content

Plinski priključak - imovinsko-pravni odnosi


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim VAs za pravni savjet za slijedeću situaciju:

prilikom postupka priključka plina na postojeću instalaciju u zgradi, Gradska plinara traži da se riješe imovinsko - pravni odnosi. U našoj zgradi vlasnik stana koji je uveo kompletnu instalaciju u zgradu, potražuje da mi ovisno o postotku udjela stana u zgradi, uplatimo participaciju ukoliko se želimo priključiti na postojeću plinsku instalaciju provedenu u zgradi.

Dotični vlasnik stana uputio je na našu adresu preporučeno pismo u kojem je naveo troškovnik Gradske plinare i prema troškovniku izračunao iznos participacije za naš stan te naveo broj svog tekućeg računa na koji traži citiram: ''molim Vas da prije izvedbe priključka od strane Plinare svotu od 4224,20 kn uplatite na moj tekući račun''....

Moje pitanje je: ukoliko izvršim uplatu na njegov tekući račun koji je naveo na pismu, da li je potvrda od banke o toj uplati zajedno sa pismom dovoljna suglasnost da se mogu priključiti na postojeću instalaciju tj. da li time rješavam imovinsko pravne odnose?

 

Drugo pitanj što pravno mogu učiniti ako: uplatim prema njegovom pismu iznos participacije, a dotični vlasnik stana prilikom postupka priključenja plina ne dozvoljava isključenje svog plinomjera, a prema pravilima plinare moraju se zatvoriti svi plinomjeri potrošača tokom priključenja (cca pola sata). Dakle, bez obzira na uplatu participacije, i dalje me dotični vllasnika jednog od stanova u zgradi onemogućava da se priključim na plin. Svi radovi koji prethode priključenju izvedeni su prema pravilima struke i plinare ( fasadni bojler).

Koji je najbrži pravni put da mi se omogući da se nesmetano priključim na plin u svom objektu, tj. da li mi je participacija iznosa na postojećim instalacijama dovoljan dokaz da se imam pravo priključiti na plin i kako da ishodujem nalog suda prema kojem mi se nesmetano priključenje mora omogućiti? Gradska plinara traži da na bilo koji način omogućim njihovim djelatnicima nesmetani rad.

Da li mogu tražiti odštetu od susjeda jer mi onemogućavanjem priključenja na plin, odgađa useljenje u stan kojeg sam vlasnik?

 

Unaprijed hvala na brzom odgovoru.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dotični vlasnik iako je dug za participaciju plaćen, ne želi dati suglasnost, jer mu se sada po novome ne sviđa što smo mi ugradili fasadni bojler (prema pravilima struke), a ne obični, njegov odgovor je da ako mi napravimo prepravke iz fasadnog u obični bojler da će nam dati suglasnost. Mislim da on nema nikakvo pravo uvjetovati nam koji tip bojlera ćemo mi ugraditi, jedino što je bitno da je ugradnja napravljena prema pravilima struke.

Dakle, koji je pravni način da ishodujuem suglasnost tj. omogućim nesmetano priključak(dug plaćen, ugradnja prema pravilima struke) ?

 

hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija