Jump to content

Izmjena ugovora o služnosti prolaska na susjednoj čestici


nmt

Preporučene objave

Pozdrav,

imam u vlasničkom listu upisanu služnost prolaska kroz susjednu česticu (ja sam korisnik služnosti a vlasnik susjedne čestice je u obavezi dati tu služnost), pa me zanima jedna stvar u vezi minimalne izmjene tog ugovora.

 

Naime sadašnji vlasnik susjedne čestice i prethodni vlasnik moje čestice su dogovorili tu služnost i napravili ugovor preko kojeg je ona upisana u vlasnički list, s time da je pravo prolaska stavljeno na 3 metra širine susjedne čestice osim na ulasku (ogradi) gdje je stavljeno na 2.4 metra širine (što je napravljeno radi izvedbe ograde, jer je jedno krilo drvene ukrasne ograde duljine 2.4 metra, tj da se ne bi narušio izgled ograde jer bi za tih 0.6 metara morali rezati i naredno krilo ograde).

 

Uglavnom, mi smo načelno dogovorili sa tim vlasnikom (zasad samo usmeno) da ćemo o svom trošku platiti majstore da skrate i susjednu ogradu za tih 0.6m a da i dalje estetski ne odstupa od ostatka ograde, ako nam daju i tih 0.6m prolaza na samoj ogradi.

 

Tako da bismo postojeći ugovor trebali preinačiti da se izbaci ovaj dio "osim na ogradi gdje je širina prolaska 2.4 metra" i eventualno dodati ovaj dio da trošak prepravka ograde u estetski prihvatljiv oblik snosi korisnik služnosti (ja).

 

Molio bih Vas da mi objasnite najkraću i najbezbolniju (najjeftiniju) proceduru da se takav ugovor prepravi/napravi novi ako treba, uz najmanje zamaranja sadašnjeg vlasnika (koji ne živi u toj kući nego u drugom gradu, cca 70km dalje).

 

Je li to moguće izvesti nekako da se ugovor napravi s naše strane (po mogućnosti bez odvjetnika) i odnese vlasniku i on samo kod javnog bilježnika potpiše i to se nakon toga automatski upiše u vlasnički list?

 

Hvala puno na bilo kakvom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija