Jump to content

Savjet za izvanbracnu zajednicu i produljenje sengenske vize


elganco

Preporučene objave

Pitanje za Pravne ljude ili rijesenja pa vec se to dogodilo znam tog  nekog !!!

Ukratko da vam objasnim slijed pitanja i trenutni status. Hrvat sam, trenutni Rezident swicarske B visa ,  koji je u braku sa trecom osobom iz crnog kontinenta,  brak sklopljen u Africi, nije registrovan brak u swicarskoj ili Evropi, usljedilo je spajanje obitelji i postupak zatrazivanje vize,  nakon skoro 2 godine postupak je prekinut zbog laznih dokumenata i falsifikata predano u swicarom  konzulatom u Africi od strane zene, nakon sveg tog cekanja i potrosenih novaca na dokumentaciju i razne letove, hotele, verifikacije itd. dolazi do kraja  ljubavi i nemogucnosti dolaska voljene zene u Swicarsku.  Utjehu pronalazim na godisnjem odmoru nakon dvije godine sa online zenom, sa mladom strankinjom koja nije u EU uniji.  Dolazi do nove ljubavi sa staranjkinjom koja dolazi i odlazi od mene radi sengenskog pravila 3 mjeseca  u komadu. U medjuvremenu strankinja ostaje trudna i sad pitanja i prohtjevi.

Zeljeli bi da se porodi u Hrvatskoj, kako to papirnato rijesiti da bude legalno. Imam kucu u Hrvatskoj vlasnik 1/1.

Naputak sam dobio da idem sa curom u Hrvatsku i da napravimo ugovor o izvanbracnoj zajednici posto cemo imati zajednicko djete. ( znam da je za neozenjene ali nismo evidentirani nigdje) PS. Nismo registrirali brak nigdje zbog verifikacije dokumenata iz Afrike

Moja cura Zakonski moze ostat do 3 mjeseca u EU sengen , dali mogu zatraziti produzenje  vize iz Hrvatske u policijskoj postaji dok ne rodi a poslije djete dobija Hrvatsko drzavljanstvo po kojem bi mama dobila lakse papire za trajni  ostanak.

Nisam u mogucnosti se sada rastavljati u Africi zbog brzine poroda za 4 mjeseca i financijama koje iz tog proizlaze.

Nikako nije opcija da rodi u svojoj zemlji zbog razno raznih drzavnih problema, ona je samnom u Swicarskoj i moze samnom u Hrvatsku gdje bi probao napraviti papire i da ceka porod u Hrvatskoj.

Molim vas ako znate koje pravne sisteme koji bi mi bili od pomoci, svijesan sam da sam u zavrzlamama da nemoze gore, a nemogu si pomoc..

Hvala na savjetu unaprijed

Lijep pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija