Jump to content

Raskid ugovora o dosmrtnom uzdržavanju


Lucky24

Preporučene objave

Poštovani, imam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa ocem, temeljem kojeg je vlasništvo vikendice prešlo u moje vlasništvo.Istodobno sestra ima također istu vrstu ugovora temeljem čega je kuća prešla u njeno vlasništvo.Tata je preminuo.Moja obveza se u jednoj stavci sastojala od doprinosa u novcu.Novac je isplaćivan u gotovini, svakih par godina i za isto postoji i potvrda ovjerena kod bilježnika te sam preplatio jednu godinu unaprijed (budući da smo ugovorili da uplata može biti i unaprijed) budući da je tata imao periodički povećane troškove liječenja.Pretežiti dio trajanja ugovora (10g) sam bio zaposlen, zaposlen u trenutku sklapanja ugovora a dio vremena nezaposlen.Budući da sam prethodno (u trenutku sklapanja ugovora) imao značajnu ušteđevinu, dio ušteđevine sam odmah namijenio ispunjavanju novčanog dijela ugovorne obveze.Postoje štedne knjižice iz kojih je to vidljivo.Sestra mi prijeti da će tražiti raskid mog ugovora jer želi sve.Koje su joj šanse?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je unaprijed procjenjivati šanse bez uvida u sadržaj ugovora, činjenica koje navede u tužbi i dokaza koje predloži, ali po ovome što ste naveli smatram da imate dokaze da je ugovor s vaše strane uredno ispunjen, pa ne mislim da postoji neka velika opasnost da sestra uspije s tužbom. 

Budući da i sestra ima isti ugovor, ako vas tuži, vi možete podnijeti protutužbu u odnosu na njezin ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i tražiti isto što i ona. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija