Jump to content

Jeli ilegalno tokom postupka ovdje traziti savjete?


SpecialMecial2365

Preporučene objave

Mislim na to je li ilegalno na internetu traziti pravne savjete ali da se tokom postupka azurira, na primjer kazes na portalu nekom promjenilo se to i to, kako sada moze zavrsiti. Naravno pitam za slucaj da se ne spominju imena, brojevi slucaja, tocni datumi itd. Vec da se anonimno tako pita za savjete i da se tokom postupka stavljaju update-i za savjete za promjenjenu situaciju?

uređeno: od SpecialMecial2365
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije zabranjeno tražiti savjete, samo moraš imati u vidu da ovo nisu pravni savjeti, nego mišljenja anonimnih korismika kao što si i ti.

Ima korisnika sa znanjima i iskustvom i možeš čuti svašta dobro i korisno, ali nemoj svoje radnje u pravnim postupcima temeljiti na onom što pročitaš na internetu.

S obzirom da pitaš na podforumu Kazneno pravo, trebao bi potražiti stvarni pravni savjet i imati odvjetnika koji će te zastupati u postupku. To bi bila najbolja solucija bez obzira o kakvom se pravnom postupku radi, a tu na forumu možeš razjasniti neke nejasnoće i pojedinosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uredu, u pitanju je jedna frendica (17 godina, nikad prije nije imala probleme sa zakonom) uhvacena je da vozi bez polozenog ispita jucer. Jako se prepala jer je vidjela da u zakonu pise da moze dobiti 60 dana zatvora. Koliko je to vjerojatno? Sto bi bilo sa skolom npr. 60 dana je puno za izostati? Rekla mi je da planira (odnosno njeni roditelji jer ne moze ona sama nema 18) kontaktirati odvjetnika.

 

uređeno: od SpecialMecial2365
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riječ je o prekršaju, pa je tema prebačena na odgovarajući podforum.

Neće u zatvor niti u apsolutno najgorem mogućem ishodu, ne mora brinuti. Ako ne radi i ne zarađuje, neće dobiti ni novčanu kaznu. Nek pogleda od čl. 63. Prekršajnog zakona, s naglaskom na odgojne mjere (zatvor neka zanemari, ne dobiju ga ni punoljetni prekršitelji ako ne ponavljaju isto djelo preko nekoliko puta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 minuta, drot13 je napisao:

Nek pogleda od čl. 63. Prekršajnog zakona, s naglaskom na odgojne mjere (zatvor neka zanemari, ne dobiju ga ni punoljetni prekršitelji ako ne ponavljaju isto djelo preko nekoliko puta).

Aha, znaci zatvor i novcana (nema svoju zaradu) se nece desiti.

Sto tocno znaci centar za odgoj? Pise da i dalje ide u svoju skolu te da ima neke aktivnosti, znaci nije neka strogo zatvorena ustanova di predaje svoje stvari (mobitel, novce itd.) i nema pravo izlaska nego je vise kao srednjoskolski dom? Koliko je ta mjera vjerojatna?

Znam da je najbolje odvjetnika pitat ali dok ga ona jos ne dobije zelim da se smiri i ne stresira ako ne treba.

uređeno: od SpecialMecial2365
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija