Jump to content

Kome prijaviti Upravitelja zgradom za učinjene propuste?


SinišaZg

Preporučene objave

Poštovani, suvlasnik sam u višekatnoj stambenoj zgradi koja ima dva ulaza. Svaki ulaz ima svog predstavnika suvlasnika. Imamo istog Upravitelja zgradom.
U međuvlasničkom ugovoru ,  kao zajednički dijelovi zgrade za oba ulaza navode se : krovište, kotlovnica i čvor kanalizacije.
Zajednički prostor kotlovnice površine oko 30m2 s postrojenjem  nalazi se u prizemlju jednog od ulaza.
Tijekom prethodnih godina provođeni su radovi popravka krova iznad jednog, a potom i drugog ulaza, u više navrata. Radovi su izvodili izvođači koje je angažirao Upravitelj zgradom. Popravak krova iznad pojedinog ulaza financirao se iz sredstava pričuve toga ulaza, iako se krovište navodi kao zajednički dio za oba ulaza.
Također, radove na popravku krova iznad ulaza u kojem se nalazi prostor zajedničke kotlovnice platili su samo suvlasnici ulaza u kojem je kotlovnica, a ne i suvlasnici iz susjednog ulaza iako su suvlasnici kotlovnice pod istim krovom.
Ako je krovište zajedničko za oba ulaza, pretpostavljam da popravci bilo kojeg dijela krova trebaju biti financirani iz sredstava pričuve oba ulaza. Također, ako se zajednička prostorija kotlovnice nalazi pod dijelom krova jednog od ulaza, financiranje popravka krova iznad tog dijela trebaju snositi suvlasnici iz oba ulaza.
Buduću da sam smatrao da je Upravitelj učinio propust, ne pridržavajući se stavki o zajedničkim dijelovima navedenim u Međuvlasničkom ugovoru, poslao sam pisani prigovor. Međutim, pravna služba Upravitelja u tome ne nalazi nikakav problem niti počinjenu grešku.
Molio bih da mi netko odgovori jesam li u pravu i kome bih mogao prijaviti Upravitelja za propuste u radu koje ignorira i nakon što sam ga na to upozorio pisanim prigovorom.
S poštovanjem, zahvaljujem.
Siniša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija