Jump to content

Trošak sudskog vještaka radi krivog očevida


Very Tina

Preporučene objave

Pozdrav!

Odjel za očevid i krim.tehn. je donio pogrešan zaključak o uzroku eksplozije i sad, na zahtjev HZZOa, moramo angažirati sudskog vještaka da bi donio točan zaključak o uzroku. Pošto se radi o prvostupanjskoj obradi HZZOa radi priznavanja ozljede na radu moramo sami platiti vještačenje 1.000 eura. Kako se ne radi o sudskom postupku nego prvostupanjskom svi troškovi uključujući i odvjetnika su na naš teret.

Zvuči mi nevjerojatno da zbog greške u utvrđivanju uzroka eksplozije moramo mi snositi sve troškove bez prava na povrat od strane tijela koji je počinio grešku. Ili možda griješim?

Postoji li neki način? Molim vas za savjet.

Već je davnih dana podnijeta žalba državnom odvjetništvu, prihvaćena, ispitani svjedoci ali krajnji  zaključak je apstraktan: da postoji više čimbenika bez konkretnog uzroka. Kazneno djelo odbačeno, radi se o nesretnom slučaju.

Ne radi se o prometnoj nesreći nego eksplozija na plovilu. Zato sam postavila ovdje.

Puno grešaka je napravljeno od strane krim.policije i ne čini mi se u redu da oštećena osoba mora snositi troškove za njihove greške.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 29 minuta, sivko je napisao:

Troškove sudskog vještaka trenutno snosite sami a tko će refundirati ovisi o postupku.

Krim policija je napravila svoje i s time je njihov posao gotov i neće snositi  ničije daljnje troškove.Radi se o ozljedi na radu a policija nije nadležna za te stvari.

Na stranu ozljeda na radu ali Krim policija je ustanovila da je kriva sama osoba koja se nalazila na palubi jer je vršila nepravilan postupak i uzrokovala eksploziju, što nije točno. Samo se popela na palubu, te se sama aktivirala pumpa šantina, ispod palube i uzrokovala eksploziju. Dakle Krim policija je došla do krivog zaključka bez pravih dokaza. Ta nisu znali ni gdje se nalazi glavna sklopka a prvo su tvrdili da je pušio jer su našli pepeljaru sa opušcima. Srećom da puši drugu vrstu inače bi pri tom ostali, pa su se bacili na drugu teoriju.

Mah, borbi nikad kraja u ove 4 i po godine.

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija