Jump to content

Podaci od FINE


bobo4

Preporučene objave

Hvala!
Iz FINE ne daju konkretan odgovor, već samo na temelju čega je dan takav podatak, v. citat. Još jednom sam upitao da li je dovoljno to što je stranka pokrenula parnični postupak za povredu osobnosti; nije mogla tvrditi da će pokrenuti ovršni postupak, jer nema duga.

"priloženo je potvrda koja se izdaje temeljem čl. 20 Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN 68/18, 2/20, 47/20, 46/20,83/20, 133/20 dalje u tekstu ZPONS-a,) kojom je propisano kome i pod kojim uvjetima Agencija može dati podatke, preslike i potvrde iz Očevidnika na temelju zahtjeva stranka. Konkretnije, stavkom 5. i 6. (navedenog članka ZPONS-a), propisano je da će Agencija osobi koja tvrdi da namjerava pokrenuti ovršni postupak ili postupak osiguranja dati podatke koji su za ovršenika evidentirani u Očevidniku o ukupnom iznosu neizvršenih osnova za plaćanje i danima blokade računa, podatak o tome ima li ovršenik otvoren račun u banci te ako je ovršenikov račun blokiran dulje od šest mjeseci i podatak je li u posljednjih šest mjeseci bilo naplata po ranije dostavljenim osnovama za plaćanje. Podnositelj zahtjeva  dužan je u zahtjevu za davanje podataka navesti tražbinu radi čijeg ostvarenja ili osiguranja namjerava pokrenuti ovršni postupak odnosno postupak osiguranja te priložiti presliku isprave na kojoj se ona temelji."cleardot.gif

"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam baš siguran da je ovo u redu. Ne znam mogu li nešto poduzeti u vezi ovakvog davanja podataka, neku pritužbu... Uskoku? Hvala!

 

"nastavno na Vaš upit dostavljamo pojašnjenje kako slijedi:

prilikom izdavanja potvrde temeljem čl. 20. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN 68/18, 2/20, 47/20, 46/20,83/20, 133/20 dalje u tekstu ZPONS) djelatnik koji izdaje potvrdu utvrđuje jesu li ispunjeni uvjeti za izdavanjem potvrde iz navedenog članka, što je i učinjeno u konkretnom slučaju.

Napominjemo da prilikom dokazivanja pravnog interesa za pokretanjem ovršnog postupka, nije potrebno da ovrhovoditelj posjeduje pravomoćno utvrđenu tražbinu već je dovoljno priložiti presliku isprave iz koje proizlazi da bi mogao imati tražbinu na kojoj se ona temelji.

"

uređeno: od bobo4
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija