Jump to content

Otkaz nakon porodiljnog


zorazora

Preporučene objave

Pozdrav,

uskoro mi završava porodiljni dopust. Zaposlena sam na ugovor o radu na neodređeno vrijeme od srpnja 2021. Kontaktirala sam u firmu prije koji tjedan da se informiram što nakon porodiljnog, tada mi je rečeno da po završetku porodiljnog trebam doći potpisati sporazumni raskid ugovora.  Komunicirala sam da u tom slučaju želim iskoristiti sav nekorišteni godišnji odmor od prošle i razmjerni godišnji od ove godine. Na to mi je rečeno da nemam pravo na godišnji, te će mi se netko javiti za par dana. nakon toga svaka komunikacija prestaje, moji pozivi se ignoriraju i prekidaju.

Kako se osigurati, i uspjeti iskoristiti taj godišnji? Jasno mi je da mi zakonski nemogu dati otkaz po povratku s porodiljnog, ali ovdje govorimo o firmi kojoj je to redovna praksa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako biste trebali imati pravo na godišnji iz 2023.godine, ako ga niste (is)koristili, i na razmjerni dio godišnjeg za 2024.godinu. Što se sporazumnog otkaza tiče - Borbena je dobro napisala, nemojte potpisivati dok ne vidite/čujete njihovo obrazloženje, kao i dok ne vidite prijedlog sporazumnog otkaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

na kraju mi je ponuđen, uz sporazumni, i osobno uvjetovan otkaz. Pošto sam u 20-tima i na početku svoga radnog staža, može li mi takav otkaz u budućnost stvarati probleme pri zapošljavanju, ako je negdje vidljivo zbog čega sam dobila otkaz?

Poslovno uvjetovani mi ne žele dati, jer je u pitanju trgovina sa gdje se radnici često mjenjaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , zorazora je napisao:

Bio bi obrazložen time da nadređeni nisu zadovoljni mojim radom, tj. nedostatak potrebnih vještina, tako mi je rečeno

Ovo ne može biti sporazumni otkaz. Ako Vam ga uruče, ovo mora bit detaljno obrazloženje. Ne mogu Vam dati samo tako otkaz, da ne govorim da postoje rokovi u kojima se otkaz mora dati od trenutka saznanja za postupanje radnika koje je razlog za taj otkaz itd. Nemojte ništa potpisivati bez konzultacije sa odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija