Jump to content

Pravomoćna presuda- isplata prekovremenih sati


ljubicica1

Preporučene objave

Pozdrav!

Ne znam jesam li pogodio podforum, ali se radi o tuzenju poslodavca za krivi obračun i isplatu prekovremenih sati tijekom odredenog vremenskog razdoblja. 

22.3.2024. sam dobio obavijest na e gradane da je presuda pravomoćna (u dokumentu se navodi da datum pravomoćnosti i ovršnosti 8.3. 2024.).

Ako sam dobro shvatio moja firma sad ima 60 dana da napravi isplatu krivo obračunatog iznosa (koji je naveden u presudi)? Racuna li se 60 dana od kad sam ja recimo dobio obavijest (22.3) ili od datuma 8.3? I sto mi je činiti ako firma to ne isplati u tom roku?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

U mojoj presudi na temelju priznanja pise rok od 15 dana za isplatu. Tad sam kontaktirao odvjetnicu koja mi je rekla da cekamo jos odluku od pravomocnosti (koja je dosla na e gradane 22.3) i da onda ide isplata.

Ovih 60 dana je vise neka rekla- kazala situacija vezano vise za FINU, jer firma nije u vise slucajeva isplacivala na vrijeme, pa su je zaposlenici ovršavali. Isprike sto sam tako naveo i meni je ovo sve novo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobrovoljni rok za isplatu je 15 dana, a teče od pravomoćnosti tog rješenja. Nakon toga možete pokrenuti izravnu naplatu preko FINA-e, a koja zaplijenjena novčana sredstva prebacuje u korist Vašeg računa nakon 60 dana računajući od dana podnošenja zahtjeva za izravnu naplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija