Jump to content

Naknada HZZo za troskove bolnickog lijecenja?!


anonimno

Preporučene objave

Situacija je slijedeca:

 

2002. vozio auto pod utjecajem alkohola te sudjelovao u nesreci (sam-auto skliznuo s ceste) u kojem je lakse ozlijeden moj suvozac radi cega je proveo na bolnickom lijecenju par dana. Zapisnik je napravljen od strane policije.

 

Prije neki dan dolazi mi dokumentacija od strane osiguravajuce kuce, meni na vidjelo radi eventualnog regresnog postupka osiguravajuce kuce. Situacija je slijedeca:

HZZO potrazuje od CO iznos od cca 3.000 kn za troskove bolnickog lijecenja suvozaca, + 15% zateznih kamata za svaku proteklu godinu. Vjerojatno ce ukoliko izgubi spor CO traziti od men e da podmirim taj trosak ("alkohol"). Zanima me:

1. kako se mogu traziti zatezne kamate kada poziva na placanje nije bilo do 2005. godine?

2. Ukoliko CO izgubi spor da li mogu traziti od mene naknadu cjelokupnih troskova (3.000+45%+sudski troskovi) posto bi ja taj racun odmah platio 2002. da se od mene trazilo?

3. Posto se moguce ukljuciti u postupak sta da radim? Napominjem da bi iznos od 3.000 kn platio, ali druge troskove nema razloga.

 

P.S. Ako suvozac nije podnio protiv mene nikakvu prijavu, zasto troskovi lijecenja nisu n aplaceni iz zdravstvenog osiguranja suvozaca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija