Jump to content

Sudski vještak: ugovor sa fiz.osobom ?


Very Tina

Preporučene objave

Molim za pomoć, danima se mučim u traženju odgovora ;  Ne radi se o sudskom procesu, postupak je na prvostupanjskom HZZOa i traže da im dostavimo vještačenje sudskog vještaka odgovarajuće struke i kojeg mi sami plaćamo.

Trebam sastaviti Ugovor o djelu sa Sudskim vještakom no nailazim na probleme:

1. Sudski vještak nikada do sada nije radio za fizičke osobe, samo preko suda i traži da je Ugovor o djelu sastavljen od strane našeg odvjetnika, kao pravno lice jer po njemu ne bi smio direktno sa fizičkom osobom a i eventualno ako ide na sud bilo bi priznato njegovo vještačenje. Može li za fizičku osobu?

2. Naš odvjetnik odbija sastaviti ga u svoje ime ( tj. u ime fiz. osobe i njega kao ovlaštenog punomoćnika) jer ne želi plaćati on i inzistira na ugovoru gdje se on ne pominje.

3. Ja ne mogu naći ni u jednom zakonu ili pravilniku da sudski vještak može vještačiti i za fizičke osobe : radi se o vještačenju uzroka eksplozije. Čitam primjere ali nigdje ne nalazim pravilnik o tome. Ima li kakav link?

Umorna sam igre gluhog telefona gdje sam ja tampon među njima, odvjetnika koji ne želi kontaktirati sud.vještaka kako bi se dogovorili, zastoja u svemu a rokovi se bliže prebrzo.

Dali imate primjer Ugovora o djelu sa postotcima davanja za Zagreb : zdravstveno, mirovinsko, još nešto?

Veliko Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija