Jump to content

Zazidan pristupni put


Cirilov

Preporučene objave

Prije nekih 4 mjeseca nam je zazidan jedini legalni put do naše dvije kuće u selu. To je ujedno seoski put kojim su se svi koristili u selu, medjutim susjed do nas je tražio od nas da prolazimo preko drugog susjeda da mu ljeti ne smetamo gostima. Tako smo ljeti prolazili preko drugog susjeda, a zimi legalnim putem. Uskoro je tu došla mala ogradica, a onda ove zime i zid od bloketa. Naravno da smo se žalili na grad, i naravno da su nam svi rekli da nema šanse da mu ne sruše zid, medjutim još ništa. Čak smo doznali da susjed namjerava legalizirati svoj ilegalno izgradjeni balkon kojim onda dobiva i taj dio seoskog puta. Problem dodatno je što ovaj drugi susjed ne želi da mi više prolazimo preko njegovog, jer on planira nešto tu drugo napraviti i zagraditi prolaz. Što trebamo napraviti ako grad ne otvori taj seoski put? Tužiti grad? Susjeda? Oboje? Uskoro ćemo moći samo helikopterom do kuća. Hvala na savjetu. 

uređeno: od Borbena7
Naslov - dužina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Zazidan pristupni put
prije 8 sati , Cirilov je napisao:

Prije nekih 4 mjeseca nam je zazidan jedini legalni put do naše dvije kuće u selu. To je ujedno seoski put kojim su se svi koristili u selu, medjutim susjed do nas je tražio od nas da prolazimo preko drugog susjeda da mu ljeti ne smetamo gostima

U čijem je vlasništvo upisan taj seoski put kojim se se svi u selu koristili, te kako dugo se vi, kao vlasnici dviju kuća, njime služite?

Da li vaše dvije kuće imaju zakonit status, odnosno jesu li izgrađene na temelju građevinske dozvole, u kojem postupku je trebao biti definiran i pristup do građevinske parcele?

prije 8 sati , Cirilov je napisao:

Tako smo ljeti prolazili preko drugog susjeda

prije 8 sati , Cirilov je napisao:

Problem dodatno je što ovaj drugi susjed ne želi da mi više prolazimo preko njegovog, jer on planira nešto tu drugo napraviti i zagraditi prolaz.

Jeste li imali osnovano pravo služnosti prolaza preko njegovog zemljišta?  Ako niste, služili ste se bespravno tim putem, te susjed ima pravo planirati što hoće sa svojim zemljištem ne pitajući vas.

prije 8 sati , Cirilov je napisao:

Čak smo doznali da susjed namjerava legalizirati svoj ilegalno izgradjeni balkon kojim onda dobiva i taj dio seoskog puta.

Kako bi susjed legalizacijom svog bespravno izgrađenog balkona dobio i taj dio seoskog puta? (ozakonjenje balkona je u ovom trenutku nemoguće provesti).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija