Jump to content

Nesretna javna ustanova


manisegluposti

Preporučene objave

Supruga i ja imamo problem s "korisnicima" jedne javne ustanove. Korisnici su maloljetnici s problemima u ponašanju - delikventi. Često remete javni red i mir, svađaju se i nadvikuju, gađaju našu kuću raznim predmetima te me je strah pustiti četverogodišnjeg sina da se igra u dvorištu. Predmeti su prijavljeni policiji, ali ona nije ništa učinila po tom pitanju, kao ni po pitanju remećenja javnog reda i mira. Koliko ja znam u policiji stoji bar desetak zapisa o remećenju javnog reda i mira vezano za ustanovu. Kad nas nema često upadaju u posjed, bacaju čikove okolo i gađaju kuću šljivama koje uberu u našem dvorištu. Želimo se odseliti odavde jer nam oduzimaju mir. Supruga se boji ostati sama s djecom dok sam na poslu, a ni ja nisam staložen kao prije njihova dolaska. Sve traje najmanje tri godine i nema pomaka na bolje. Naša kuća je prva na udaru jer je točno ispod njihove, a ostali susjedi se žale na buku, psovanje i metež. Često dovikuju i psuju meni i mojoj ženi jer smo im nekoliko puta već zvali policiju.

Pitanja su sljedeća:

Može li se sud zabraniti rad ustanove trajno na toj lokaciji i u kojem slučaju? Što kaže zakon ?

Možemo li tužiti ustanovu da dobijemo odšetu jer je prisustvo njihovih korisnika smanjilo vrijednost naše nekretnine, te kupci odustaju kad saznaju da su im djeca s problemima u ponašanju prvi susjedi ? Već smo se našli u tom problemu i jednostavno rečeno, primorani smo drastično smanjiti cijenu kuće da bismo je prodali i odselili se.

 

Svaki savjet dobrodošao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon ne propisuje nešto takvo (zatvaranje ustanove radi problema sa susjedima) i u slučaju tužbe bi bio realno očekivati neki oblik kompenzacije, ali ne i zatvaranje ustanove.

Jeste li komunicirali s ustanovom i tražili neka rješenja (ograda, živica, kamere...)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunikacija je nemoguća jer se na sva pitanja i probleme oglušuju, tj. ponašaju se kao da im mi susjedi ništa ne možemo. Oni su svjesni da su to djeca s problemima u ponašanju, čak su i odgajatelji nekoliko puta zvali policiju. Rješenje poput limene ograde je samo vizualno blokiranje i djelomična zvučna izolacija, ali ne rješava problem upadanja u dvorište i bacanja stvari, te na kraju opet čujemo tu buku i metež. Već imamo kameru i već smo zabilježili nekoliko slučajeva upadanja u posjed. Što dalje učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija