Jump to content

Izvansudska nagodba i visina odštetnog zahtjeva


Jan Konček

Preporučene objave

U trgovačkom centru kao kupac, poskliznuo sam se na neočišćeni sladoled na podu, i jako nezgodno bestežinski pao  i cijelom težinom i tijelom  udario u pod. U padu sam  prošao bez lomova, ali sam zadobio površinske ozljede glave, su imam bolnost cijelog tijela, kostiju, nastalu smanjenu pokretljivost, a istom prilikom doživio sam i veliki šok, posljedica kojeg su smirenost, dezorijentiranost, strah. Narušen mi je život i rad u bitnome, a prema onome kako se danas osjećam,mišljenja sam da će nesreća ostaviti  trajne zdravstvene posljedice . 

Još nisam kontaktirao TC, jer sam bio okupiran obilaskom liječnika, a od njih sam  planirao zatražiti odštetu zbog nesreće -fizičke i psihičke boli, putem izvansudske nagodbe. Međutim, tu za mene nastaje problem, jer  nemam ni približno informaciju o iznosima koji se pregovaraju i traže za ovakve nesreće i  slučajeve, i  vrste ozljeda, a s druge strane još uvijek obilazim liječnike i nemam ni sve specijalističke nalaze.

Ne znam niti tko takve procjene daje, kako provjeriti sudsku praksu , gdje i na kojim adresama   se potruditi  saznati sve te informacije i da li je iste uopće moguće dobiti.

Stoga molim za savjet prvenstveno o iznosu  realne visine štete sa kojom bih mogao izaći na pregovore, odnosno gdje dobiti tu informaciju.

Također svaka informacija o koracima koje moram napraviti oko eventualnog podizanja tužbe, ukoliko do nagodbe ne dodje, je dobrodošla.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija