Jump to content

Primjereni oblik skolovanja


MirtaBB

Preporučene objave

Dijete mi ima poteskoca u razvoju i preporuku lijecnika za redovno skolovanje uz individualizaciju. Medjutim u skoli predlazu prilagodjeni program sa cime se mi ne slazemo. Kolike su sanse da upravni odjel za prosvjetu odluci u korist skole sa obzirom na lijecnicku dokumentaciju koju dijete posjeduje i neslaganje roditelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Učitelji koji predaju djetetu  (pretpostavljam da je dijete u razrednoj nastavi) pišu svoja zapažanja o uspjehu i daju svoje mišljenje  koji oblik školovanja će omogućiti djetetu uspješno savladavanje i usvajanje sadržaja ( izraz je "primjereni oblik školovanja"), stručne službe (pedagog, rehabilitator/nekada zvan defektolog, psiholog, logoped, socijalni pedagog-ovisno koga škola ima zaposlenog) nakon procjene daju svoje mišljenje o primjerenom obliku školovanja i onda kontaktiraju školskog liječnika koji izdaje uputnicu za timsku obradu (Klaićeva, ERF ... ponekad je dovoljan lokalni logoped i psiholog u obližnjoj bolnici). nakon toga se  sve prebacuje na Ured državne uprave koji formira komisiju (2xgodišnje ). Na temelju mišljenja komisije Ured izdaje rješenje o primjerenom obliku školovanja po kojem Škola dalje postupa. PP nije nužno loša ideja jer  omogućuje djetetu da prođe ovu fazu školovanja dok ne dođe u fazu u kojoj će odabrati zanimanje u kojem će biti uspješno, s druge strane PP omogućuje  da dijete bude ocjenjeno u skladu sa svojim postignućima i napretkom. Drugim riječima ako mu ide množenje sa 0,1,2,5,10 iz toga će dobiti ocjenu a pokušavat će se učiti množenja sa 3 i 4. Postupak se ponavlja u 5. razredu.  Koji razred završava.

uređeno: od pero33
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija