Jump to content

Prodana oranica


Rio100

Preporučene objave

2008. god. otac je prodao oranicu, napravljen je kupoprodajni ugovor koji je ovjeren kod javnog bilježnika i čovjek je platio porez, ali nije se upisao kao vlasnik. Prošle godine je otac sve nekretnine darovao meni pa sam tako postao vlasnik i te oranice. Imam li ja kakve obveze prema vlasniku te oranice odnosno ima li on kakva prava na tu oranicu?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima, platio je kupoprodajnu cijenu za oranicu, a pretpostavljam i da se nalazi u posjedu te oranice (obrađuje ju i koristi od 2008. godine). Budući da se, zbog promjene vlasništva u zemljišnoj knjizi, više neće moći jednostavno na temelju kupoprodajnog ugovora upisati u zemljišnu knjigu, kad se sjeti napokon riješiti papire morat će vas kontaktirati radi sklapanja aneksa ugovora ili izvansudske nagodbe. Ako ju ne budete htjeli sklopiti, može vas tužiti. 

U svakom slučaju, mislim da bi bilo dobro da ga sami kontaktirate i tražite da se sklopi ugovor temeljem kojeg će se upisati u zemljišnu knjigu, da to ne stoji upisano na vama. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija