Jump to content

vrijeme dnevnog odmora


blacky1

Preporučene objave

posebno me zanima može li poslodavac odrediti vrijeme dnevnog odmora tj. može li on odlučiti da se dnevni odmor koristi odmah po dolasku na posao ili je to ipak neka polovica radnog vremena otprilike nakon 4 sata rada ? imam slučaj da je naš poslodavac uvjetovao pod kaznom, naravno novčanom da se u prva tri sata po dolasku na posao iskoristi dnevni odmor što naravno nikako ne odgovara radnicima, jer dolaze od doma gdje su već jeli ili popili kavu, a poslije kada stvarno ogladne ili kada se umore ne mogu ići na odmor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrijeme dnevnog odmora se određuje Pravilnikom o radu pojedinog poduzeća. Konkretno, kod mene (radi se o javnoj službi) ne smije se ići na marendu prva 3 i zadnja 3 sata radnog dana, tako da se na marendu ide između 11 i 12.

 

Ako je to privatno poduzeće, bojim se da poslodavac ima pravo odrediti kad će tko na marendu.

 

Mi se izmjenjujemo tako da smo uvijek na usluzi strankama, pa vrlo često ni ne iskoristimo 30 min odmora, jer nemamo kad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno Zakonu o radu radnik ima pravo na stanku utrajanju od najmanje 30 min, a na dnevni odmor u trajanju od 12 sati. Vrijeme korištenja stanke bi trebalo biti uređeno nekim granskim kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu jer zakon ništa ne govori o razdoblju u radnom danu kada bi se stanka trebala koristiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija