Jump to content

Bez racuna


Jasonodv

Preporučene objave

Na posljednjem ročištu prije zaključenja glavne rasprave odvjetnik predaje troškovnik kojim potražuje naknadu troškova za zastupanje u tom postupku. Ukoliko uspijete u sporu, bit će Vam dosuđena i naknada za sve radnje koje je odvjetnik poduzeo pred sudom za koje sud procijeni da su bile potrebne radi vođenja postupka (npr. neće se dosuditi iznos koji odvjetnik traži za požurnice, ali će biti dosuđeni iznosi za zastupanje na ročištu, obrazložene podneske, sudske pristojbe i sl.) 

Na dosudu parničnih troškova nema nikakvog utjecaja je li odvjetnik izdavao račune ili nije, a pogotovo iz razloga što odvjetnička nagrada dospijeva na naplatu u trenutku pravomoćnosti sudske odluke kojom se postupak okončava (ili u trenutku otkaza ili opoziva punomoći). Dakle, svi iznosi koje odvjetnici naplate u tijeku postupka u biti predstavljaju predujam odvjetničke nagrade, koja dospijeva na naplatu tek kasnije. 

Ali, ono što je bitno za vas, naknada parničnog troška se određuje prema troškovniku, a ne prema izdanim računima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija