Jump to content

Neprijavljeni podstanar


dobroslav

Preporučene objave

Molim vas za savjet i mišljenje.U stanu temeljem usmenog dogovora sa vlasnikom stana živim skoro 10 godina,u kom sam

vremenu redovito izmirivao kiriju u gotovini na ruke i to nije sporno.Također sam odvojeno podmirivao troškove režije za vlasnika

stana putem mog bankovnog računa.Doslovno sinoč vlasnik stana mi je poslao mail da se moram iseliti do 01.09.,na što sam mu ja prigovorio da je otkazni rok 3 mjeseca. On je tim mojim prigovorom bio revoltiran zbog ćega me je pozvao telefonom i na grub i ultimativan način tražio da odmah sutra iselim iz stana jer će on u suprotnom doći sa policijom i izbaciti moje stvari iz stana. Naravno da je ova prijetnja kod mene izazvala uznemirenost i paničan strah

Dakle pošten sam podstanar utemeljeno na usmenom dogovoru,nisam prijavljen na ovoj adresi budući nismo sačinjavali pismeni ugovor pa me zanima može li vlasnik stana tako jednostavno doći sa policijom i izbaciti moje stvari. Da li bi ja trebao otići na policiju prijaviti ovo uznemiravanje,svjestan da ću platiti kaznu zbog neprijavljivanja prebivališta.

Molim vas pomozite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu se nema šta pomoći.

I vi i vaš stanodavac prekršili ste niz propisa koji reguliraju postupke u iznajmljivanju.Stanodavac  vas nije prijavio, novac predajete na ruke i  naravno stanodavac ne plaća porez, ne možete dokazati da ste stanarinu plaćali redovito, znali ste da niste prijavljeni i da ste kod potrebnih zahtijeva o adresi stanovanja davali netočne podatke jer niste bili prijavljeni, ima još toga.

Policija nije služba za izbacivanje neprijavljenih stanara i sigurno neće doći.

Nitko vam neće dati savjet na koji način da se izvučete iz 10 godina dugih prekršaja pokušajte, barem je to moja preporuka to napraviti sami.

  

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru koji mi je ipak pomogao jer kako kažete policija neće doći po pozivu stanodavca da me izbaci iz stana u kojem stanijem 10 godina po usmnenom ugovoru i za koji plaćam režije. Da li  ta činjenici,kao i brojni svjedoci dokazuju moj faktički posjed stana.

Da li bi za dugogodišnji prekršaj ,ukoliko bih ja policiji prijavio uznemiravanje,kazna bila jednokratna ili bi se utvrđivala posebno za svaku godinu ili...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Neprijavljeni podstanar

Postoji li ikakav način da  ,budući sam plaćanje vršio u gotovini,da dokažem da je plaćanje postojalo jer tko dao besplatno na korištenje stan,a brojni su sudsjedi koji mogu posvjedoćiti da smo moja supruga i ja tu boravili.

Ja ću platiti kaznu,a on i kaznu i porez,jer toliko me je povrijedio da to nije normalno,pogotovo zbog činjenice da sam bio pošten podstanar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija