Jump to content

Oranica


anonimno

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Pa ima dosta mogućnosti, a sve ovisi o tome kolika je veličina te oranice. Dakle na poljoprivrenom zemljištu (mislim većem od 5000 m2) smije se graditi objekt do određene kvadrature (20m2?) i to za potrebe držanja alata, skladištenje i sl. U principu ne bi se smijelo koristiti za vikendice, ali ako imate i vinograd onda imate pravo na klet (ako ima 1000 trsova čak do 40 m2) ali provjerite još ove brojke jer ja ne znam točno. Što se wc-a tiče mislim da ne bi prošao na oranici, jer tu su sanitarni propisi u igri...

Ali stvarno mislim da ako nemate nekog zločestog susjeda, nitko vam neće praviti probleme oko kampiranja i slično, bitno da ne devastirate okoliš i da nikog ne smetate i može se svašta .-)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo mog primjera. Imam u Istri parcelu koja se vodi kao pašnjak, tamo sam postavio kamp prikolicu i montažnu kućicu, jer su mi u startu rekli da se tu ništa čvrsto nemože gradit. Ja se toga držim. Gospoda iz državnog inspektorata u jeku sezone hodaju ujutro od 7 sati torbarit po parcelama. Ljudi, trebate vidjeti tu sprdačinu, i sramotu za hrvatsku državu. Dođu lijepo pred moju ogradu i kulturno pitaju , mogu li ući. Bile 2 gospođe u Uniformama inspektorata, 1 muškarac u civilu i policajac u pratnji. Ja naivan naravno pustim ih u dvorište i predložim da popiju kavu. Oni su to odbili i pitam ja kojim dobrom su došli.

Kad oni, Vi gospodine vaša supruga i kćerka ovdje boravite, ovo mjesto nije za kampiranje i morate platiti 1000 Kn per kapita/danu. Ja sam se skoro onesvijestio od iznenađenja, pokazao im ja papire o vlasništvu, ali se oni nedaju smesti. Otkud meni tiolike tisuće za kaznu. Nemam ja novce, oni lijepo uzeli podatke i poslali na prekršajni sud, Mene sud pozvao naravno u mjestu gdje prebivam. Sudac lijepo pročitao papire i pitao dali je to bilo tako. Naravno, ja potpisao zapisnik. Sudac mi dao 7 dana da donesem vlasnički list od parcele. On je tu prijavu i zapisnik zgužvao i bacio u koš. Dijagnoza: Vlasnik je boravio na svom zemljištu i prijava je neosnovana.

 

Eto. toliko za početak, sad slijedi ono glavno. Dođu gospoda uredovno ujutro u 7 sati i prvo pitanje je Oprostite, dali ste Slovenac ili Hrvat. Ja skoro pao na guzicu od iznenađenja i velim, Naravno Hrvat ali kakva je to nacionalistička podjela. Oni se zahvališe i odoše dalje mom susjedu Slovenu. Uzeše im putovnice, njih bilo četvoro, drugi dan u jednu gostionicu, da dobro ste čuli U GOSTIONICU naznačenu na prijavi morali donesti 4000 Kn. zar to nije sramota za jedno ministarstvo. Ako netko ne vjeruje u ovu priču, objavit ću javno kopiju dokumenta s kojim ga svake godine redovito opale po džepu. Sramota...zar smo se za to borili.

E, još jednom skoro zaboravih, na moj upit po kojem oni to članu zakona kažnjavaju, nisu baš mogli odmah nać odgovor, obećali su mi poslati faxom taj članak...malo morgen. Sramota....Neka nam se jadni Slovenci, građani Evropske unije smiju...to smo i zaslužili.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija