Jump to content

Novčana pomoć nakon 90 dana bolovanja


hetta

Preporučene objave

prije 14 sati , hetta je napisao:

Državmi službenik se 93 dan vraća na posao, daje zahtjev za pomoći - odbijen jer pomoć mogu dobiti samo oni oji su u trenutku kad su ju zatražili - i dalje ne BO. Gdje to piše u kolektivnom tako? Ja ne vidim.

Niti ja ne vidim, budući da u članku 47. stavak 1. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 56/2022) stoji samo navedeno da “službenik i namještenik ima pravo na pomoć u slučaju bolovanja u neprekidnom trajanju dužem od 90 dana, neovisno o tome je li bolovanje započelo u prethodnoj kalendarskoj godini, a završilo u tekućoj godini ili je započelo i završilo u tekućoj godini te neovisno o osnovi bolovanja – jednom godišnje u visini jedne proračunske osnovice”.

Stoga vam je pomoć trebala biti isplaćena 92. dan - bez obzira da li ste na 92. dan koristili bolovanje ili ne, kao i da niste trebali podnosti zahtjev za isplatu pomoći  slučaju bolovanja u neprekidnom trajanju dužem od 90 dana, jer je vaše pravo da dobijete tu vrstu pomoći nakon provedenih duže od 90 dana na bolovanju, a činjenica da ste trebali podnositi zahtjev ne služi vašoj jedinici uprave na čast, a pogotovo još i njeno odbijanje za isplatu pomoći - naravno da su ti podaci trebali biti vidljivi iz dostavljenih doznaka za bolovanje.

A u Izmjeni i dopuni kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (NN 29/2024), članak 47. se ne spominje, pa je ostao neizmijenjen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sve se "mora" dati zahtjev koji još 5 šefova mora odobriti prije nego ode tamo gdje je namijenjeno. Drugi primjer je recimo dan GO -A - i za tih 2x1 dan moraš dati pusani zahtjev da ti dobre. Nepisana pravila i šerifi. 

 

Ništa, zanimalo me baš zna li netko za neku promjenu u isplati te pomoći jer ja ne znam. Pa ćemo sad dalje...hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 12. 08. 2024. u 0:54, hetta je napisao:

Državmi službenik se 93 dan vraća na posao, daje zahtjev za pomoći - odbijen jer pomoć mogu dobiti samo oni oji su u trenutku kad su ju zatražili - i dalje ne BO. Gdje to piše u kolektivnom tako? Ja ne vidim.

Ne mora, to bi značilo da vi u bolnici ležite 89 dana izlomljeni od prometne nesreće, 90ti dan se morate sjetiti podnijeti zahtjev upravi za pomoć jer 91 dan planirate biti na poslu, ne, to su apsolutne budalaštine. Osim ako IZRIČITO TAKO piše u zakonu ili pravilniku o radu (ne piše koliko ja znam, molim da me upućeniji isprave ako griješim).

Vi taj zahtjev možete podnijeti i 31.12.2024. za bolovanje koje je trajalo 90+ dana ove godine i oni taj Zahtjev moraju odobriti. 

 

Preporuka je da se obratite izravno najvišem rukovodećem kadru sa iznošenjem problema, ovo mi zvuči kao problem na razini međuljudskih odnosa.

uređeno: od zvonkoilibranko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija