Jump to content

Naplata parkinga na ne uredenom i ne asfaltiranom “parkingu”


bolto88

Preporučene objave

Postovanje,

dugo me vec zanima.. svugdje po Puli izbijaju ovi parkinzi na kaldrmi tj posipani sljunak i naplacuju se. Zar nije u zakonu propisano da je parking ureden i propisano oznaceni prostor. 
 

Zasto je moguce nabaciti par tona sljunka i to naplacivati. Temeljno pitanje bi bilo sto ako se netko tamo parkira i ne plati, zatim dobije kaznu. Moze li se zaliti na neoznaceni prostor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...


to su javne površine ili privatnici naplaćuju? ima li parkiralište postavljen plavi prometni znak "P"? onu tablu na kojoj piše cijena, vrijeme provođenja naplate i eventualno ograničenje trajanja parkiranja? nebre bit samo šljunak bez informacija

postoji pravilnik koji propisuje oznake za način parkiranja, pa tako se specificira okomito, uzduzno ili horizontalno pa prema tome je određena dužina mjesta, širina, kojom bojom se crta.. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_09_92_1823.html jedino nema spomena o tome da površina baš mora biti asfaltirana no na šljunak se ne mogu crtat oznake. znaju recimo i tlakavce stavit preko trave.

https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Citiraj

 


(1) Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, u skladu s odredbama ovoga Zakona, uz prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, uređuju promet na svom području tako da određuju:

6. parkirališne površine i način parkiranja, zabrane parkiranja i mjesta ograničenog parkiranja,

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija