Jump to content

Vozač mi autom uništio ogradu na kući


d.francek

Preporučene objave

Pijani vozač (1.95 promila) mi je autom uništio ogradu i parapet oko 4 metra, i malo fasade na kući. I zaustavio se na ulazu u dvorište gdje su one betonske kocke. Po kockama se izlilo ulje iz auta.

Bilo je to u 4 ujutro, i zvao sam policiju. Dobio sam policijsko izvješće, di je policajac napisao da procjenjuje štetu na 500€.

Prijavio sam na osiguranje Euroherc (od vlasnika auta) i oni ni sami ne znaju što dalje. Što ja mogu i trebam? U subotu će mi doći građevinar vidjeti i dati svoju ponudu. Ovaj čovjek bi htio da sve riješimo bez osiguranja.

Imam građevinsku za kuću, i za ogradu, i vlasnik sam 1/1. Što ako osiguranje ponudi puno manje nego građevinar? I što ako ovaj neće htjeti platiti štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad dobijete ponudu za popravak nazovite vozača, pošaljite mu ponudu i tražite ga da vam uplati ili donese novce u roku od 2 dana ili čete nastaviti s potraživanjem odštete preko njegovog osiguranja (to mu se ne isplati jer će i izgubiti bonus i osiguranje će njega regresno tužiti jer je imao alkohola u krvi u trenutku nesreće, tako da vjerujem da će platiti sam kad je to već spomenuo). 

Ako ne plati, dostavite ponudu za popravak osiguranju. Osiguranje (pogotovo Euroherc) će vam štetu procijeniti na neki manji iznos. Na to ćete pisati prigovor, pa će ponuditi neki malo veći iznos. Ako vam taj iznos ne bude zadovoljavajući, morat ćete tužiti osiguranje za isplatu razlike. Svakako čuvajte sve ponude i račune za sve radove koji se budu izvodili radi popravka te štete, a dobro je da je bila policija, jer su vjerojatno sastavili zapisnik i fotografirali sve, pa imate dokaze kako je to izgledalo u trenutku nesreće. 

Ovo je malo glupo/nespretno reći, ali super da je vozač bio pijan, jer su sad za njega puno veće posljedice, nego da nije bio pijan. Svakako će u konačnici štetu snositi on, a ne osiguranje. Ili će vam odmah platiti mimo osiguranja ili će vam platiti osiguranje, pa će ga osiguranje tužiti za povrat tog novca. Dakle, s vozačem ne pristajte na ništa osim na to da vam plati odmah i ne povlačite odštetni zahtjev s osiguranja sve dok ne dobijete novce od vozača. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija