Jump to content

Etažiran je jedan dio nekretnine


anonimno

Preporučene objave

Uljudno molim savjet onoga tko zana kako riješiti moj problem. Nasljedili smo obiteljsku kuću sa tri stana. Kuća ima i dvorište, koje se sastoji od terasa i trotoara. Sačinili smo ugovor o diobi zajedničke imovine, ovjerili taj ugovor i ishodovali potrebne potvrde da se radi o samostalnim stambenim vjelinama. Temeljem toga dokumenta uknjićžili smo se svak na svoje stambene cjeline. Dvorište je ostalo u z. k. podjeljeno na idealne djelove. Ugovorom smo odredili točno što od dvorišta pripada kojemu stanu. Sada je jedan od potpisnika ugovora o diobi, nezadovoljan. On je manjinski suvlasnik, pa ipak ne dozvoljava nikakve poboljšice na dvorištu koje po ugovoru njemu ne pripada. Prvostupanjskom sudskom odlukom dobio je spor, jer većinski vlasnik nije poštovao ZV članak 41. Kakve su mi šanse na Županijskom Sudu, jer mislim da je Općinski Sud pogriješio. Hvala na odgovoru. :

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala što ste pročitali moju zamolbu ! Nismo uknjižili podjeljeno dvorište, jer u vrijeme uknjidžbe stambenih cjelina, dvorište je bilo društveno vlasništvo na koje smo mi imali pravo korištenja. Molim vas, dali UGOVOR koji posjedujemo, ima pravnu snagu, te dali većinski suvlasnik ( ako u ovom slučaju još suvlasništvo uopće egzistira), ima pravo na zahvate koji drugima ne smetaju, i radi ih o svom trošku. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da moraš napraviti novi elaborat o etažiranju, koji će biti već etažiranim posebnim djelovima nekretnine (stambenim cjelinama) dodani i sporedni djelovi koji su tim stambenim cjelinama pripali po tom ugovoru o diobi. Taj elaborat moraš dat izraditi nekome tko je za to ovlašte. Što se tiče tvojih izgleda na sudu, pogledaj ZV članak 87.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija