Jump to content

Suvlasništvo nad kućom suprug i njegova majke


B.J.V.G.

Preporučene objave

Suprug je naslijedio pola kuće od pokojnog oca, a njegova majka drugu polovicu. Kuću je izgradio djed po ocu, dakle ne suprugovi roditelji. Svekrva boravi u prizemlju, a mi na katu kuće. Plaća nam 1/4 režija jer ne želi davati više, pošto je nas gore troje ( imamo 1 dijete). Grijanje je na drva, koja uglavnom priskrbljujemo suprug i ja. Svekrva ne želi sudjelovati u nikakvim troškovima jer tvrdi da nema novaca, a isto tako nam brani bilo kakve radove po kući i okućnici. Kuća je generalno za obnovu i nije legalizirana. Kad god se sa svekrvom sukobimo oko bilo čega prijeti nam, postavlja zabrane, ultimatume i ucjenjuje nas. Kaže da je ona sebe osigurala.Mi nju ne diramo, živimo svoj život, ona svoj. Koja su u ovakvom slučaju naša prava i kakve su nam mogućnosti obzirom da je upitno kome će ona svoj dio prepisati ( nema druge djece, ali ima prijatelje i rodbinu). Prijeti nam ako joj ne budemo osigurali stvari poput telefona, interneta da će nas prijaviti socijalnoj službi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušajte isplatiti drugu polovicu kuće, ukoliko bi gospođa pristala. Probajte se posavjetovati s odvjetnikom koji bi pokušao nekako regulirati uvjete (tipa posebna brojila...) Ukoliko odvjetnik neće moći ništa onda definitivno sud koji će raspodijeliti obveze Vas i svekrve, te sagledati sve kao 3 osoba, nažalost jedina mana je dugi postupak OS-a

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija