Jump to content

Zapljena novčanih sredstava u Fini u litispedenciji za isto


jana97

Preporučene objave

Poštovani,

jamac po zadužnici izdanoj 2005.g. , poslana Fini na naplatu 2011.g. do 2018.g. ovrhovoditelj se naplčuje u visini pola dugovanja po ovjerenom iznosu iz zadužnice , iste godine Fina briše zadužnicu iz očevidnika te istu proglasi nenaplativom. U 2020.g. ovrhovoditelj traži povrat zadužnice od Fine , pokreće sudsku ovrhu i upisuje se na nekretnini sa potraživanjem razlike dugovanja i tri puta uvečanim kamatama od ukupnog dugovanja po zadužnici. Sud ovrhu proglasuje nedopustivom i upućuje u parnicu. Pokreče se parnica,ovrhovoditelj se ponovo upusuje na istu nekretninu te u konačnom postupku koji je još uvijek na snazi rješenjem traži ispravak tužbe. Kako do ispravka tužbe nije došlo ( tužtelj se poziva na zastaru potraživanja jer se radi o zadužnici iz 2005.g. tebda je ista bila u zastari i 2011.g.kada se provela zapljena računa i naplatila u iznosu pola dugovanja). Ispravak tužbe nije podnesen , riješenjem suda parnica je povučena i određuje se zakonski rok od 15 dana prava na žalbu o kojoj odlučuje Županijski sud- žalba podnesena. U tih 15 dana ovrhovoditelj ponovo šalje zahtijev Fini za isto potraživanje po zadužnici iako je parnica u postupku i ista je predmet sudskog spora . Zapljenjeni su svi računi , uložen prigovor sudu na provedbu ovrhe.

Slijedim navedenog ima li pravne osnove za dobivanje parnicu ? Da li na osnovu navedenog sud može odbiti provedbu ovrhe po kojoj je ponovo ovrhovoditelj - u parnici tuženik poslao zahtjev Fini za zapljenu novčanih sredstva , koliko to vremenski traje? I da li se može desiti da ovrhovoditelj ovrhu po zadužnici pošalje poslodavcu za direktnu naplatu s plaće? 
 
Unaprijed hvala ,lp
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija