Jump to content

Obavezna košnja trave pod prijetnjom?!?!?


anonimno

Preporučene objave

Susjed od nas, stanara stambene zgrade, zahtjeva da kosimo travu koja raste na nasem terenu i "navodno" na njegov vrt baca klasije koje kasnije rezultira korovom ?

Prijeti se da će u protivnom, tu travu, koja se nalazi na našem zemljištu, pošpricati nekakvom kiselinom i nakon toga po njegovim riječima "neće rasti ništa" ?!?

Na prostoru okućnice igraju se djeca stanara naše zgrade i psi, također vlasništvo stanara.

 

- Dali susjed ima pravo od nas zahtlevati da kosimo taj "pogranični dio" tj. travu koja nikome ne nanosi nikakvu materijalnu niti vidljivu štetu ?

 

- Dali susjed ima pravo travu na našem zemljištu na svoju ruku zalijevati nekom kiselinom (koja navodno spriječava korov u rastu ) pogotovo iz tog razloga što na tom mjestu borave nasa djeca i nasi kućni ljubimci ?

 

- Kome se obratiti i kako regulirati naše eventualne obveze, ako uopće postoje ?????

 

izbezumljeni stanari :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, ako trava naraste tako visoko da baca klasje, onda bi bilo pristojno da je pokosite, kad ste vec kravu koja bi tu travu fino popasla ostavili u selu iz kojeg ste dosli.

 

Ako vam se vec djeca tu igraju, tim vise dobar razlog da pokosite travu.

 

Vrlo je tesko takve stvari uredjivati zakonima kada je nivo svijesti neprimjeren obicajnom hrvatskom ponasanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da smo došli iz sela, naravno da bi sa sobom poveli kravicu da umjesto nas sredi posao, međutim, vidi slučajnosti ; došli smo iz grada i nismo navikli da nam susjedi neovlašteno i nepozvano ulaze u zgradu i šuljaju se, lijepe parole po predvorju i ubacuju prijeteće poruke u poštanske sandučiće, te uvjetuju dan i sat do kojeg smo dužni pokositi, jer inače....... ? (dakle prijetnja !)

 

Raste jedna voćka sa njegovog terena točno i baš ispred naših prozora i eto.... zaklajnja nam toliko pogled i svjetlo da jednostavno više od toga ne možemo živjeti...... a po tlu trulih plodova koji "ogađuju" našu englesku travicu..... strašno i vrlo nepodnošljivo !

 

Pa ako ćemo tako, onda ćemo stvarno tako i nek se nastavi epopeja o dobrosusjedskim odnosima....

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. i osnovno prijavite ga policiji za pretnju, tako da policija ima u vidu i u zapisniku da Vam je prijetio s time i time, tako ako dode do toga da mozete u krajnu ruku traziti ostetu na sudu.

2. Smatram da je Sud krajnje rijesenje i da bi vam to morala biti zadnja opcija jer vam je ipak to susjed s kojim cete morati provesti vecinu svog zivota u susjedstvu.

Pozovite susjeda na kavu i pokusajte dati dobre argmunete zasto ne kositi, iako smatram da ne kosenje je problem korova i ostalih kukac (koji su veliki prijenosnici bolesti). Trazite dobar argument od susjeda zasto pokositi...

Svatite da vam je dobar susjed dobar prijatelj za ubuduce jer znate i sami u slucaju krađe da susjedi prvi jave buku ako vas nema doma.

Mislim da moze susjed zatraziti od opcinske uprave da razmotre slucaj ne kosenja jer ako je veci problem neodrzavanja.

 

I zapamtite zivot se svodi na kompromise. Zato dogovorite se ljudski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 16 godina kasnije...

Imam sličan problem, imam kuću na selu, u njoj nitko ne živi, nitko nije prijavljen, isključena je struja, voda i sve ostalo, ja sam se preselila daleko u drugi grad, nema nikoga da održava kuću, susjeda je nekako došla preko prijatelja do mene, prijeti da će me prijaviti jer ne kosim travu, kuća i dvorište su ograđeni, tu nitko ne živi i nema tko da kosi travu. U selu ima i drugih kuća koje su odavno zbog rata napuštene, tako je na selu, što s njima? Može li me netko prijaviti zbog ne košnje trave svoga dvorišta? Ne znam što da radim, ne živim tu već godinama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija