Jump to content

Dostava sudskog poziva


kadija

Preporučene objave

Općinski sud je otpremio poziv građaninu na adresu koja se nalazi na osobnoj iskaznici.

Teritorijalnim ustrojom mjesna pošta uviđa da građanin nije na njenom području - dopiše adresu područja i vrati sudu.

Sud takav uređeni poziv ne pošalje u otpremu nego ga zadrži u spisu.

 

Građanin nekoliko dana (5) sazna za sazivanje glavne

rasparave i telefonski se raspita na sudu o okolnostima neuručenja - službenog poziva - službenik suda mu isto tako telefonom priopći da razgovor shvati kao poziv na g. raspravu.

 

Građanin se pojavi na raspravi i sve rečeno priopči u zapisnik sa zahtjevom o odgodi poradi toga što se nije moga u tako kratkom roku pripremiti.

Poziv nij bio izvješen na oglasnoj ploči - suda.

 

Sudac odbije zahtjev za odgodom isto tako nastavi sa raspravom (ostali suvlasnici su uredno pozvani i odazvali se pozivu).

 

Da li je sud/sudac postupio u skladu sa zakonom i što je na raspolaganju građaninu da zaštiti svoja vlasnička prava?

 

Unaprijed zahvaljujem!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne sud je posla na pravu adresu iz osobne iskaznice građanina,

 

ali pošto teritorijalno mjesto je podjeljeno na 2 područja tako da praktički službenica pošte je prekrižila tu adresu i dopisala adekvatnu adresu - drugog područja - po kojem bi građanin dobio poziv - pošto se službena pošta ne proslijeđuje - nego vrača pošiljatelju u ovom slučaju sudu - tako je i urađeno.

 

Međutim sud tako vračen poziv nije ponovo uputio nego zadržao

 

Da li je sud (otprava pismena) tim postupkom narušio zakonitost postupka i što građaninu preostaje poglavito što je rasprava provedena bez njegova prisustva ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja imam par pitanjaca u svezi vašeg pitanja:

1. otkud vi znate da je sud neuručeno pismeno spremio u spis, a da prethodno nije ponovio uručenje na tu novu adresu?

2. da li vi znate da sud nije dužan postupati prema napucima pošte, a sve vezano uz neku drugu adresu primatelja koji na koverti naznače?

3. napominjem da je vrlo važno kod neuručenih pošiljki što je pošta navela kao razlog neuručenja, može biti da su zaokružili "odbija primitak", pa u tom slučaju ponovno uručenje ne ide, možda "obaviješten nije podigao pošiljku",....ima par solucija.

 

4. ako je adresa primatelja različita od adrese na osobnoj (a koja je i dostavljena sudu), sud ne snosi odgovornost za neuručenje, budući je onaj koji je dao tu adresu dužan o promjenama obavijestit sud kako bi isti mogao na vrijeme reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tako «uređeno pismeno» viđeno je kod sudca u spisu na sam dan rasprave kada je pristupljeno davanju izjave i zahtjevu za i odgodom ( da tu nešto nije u redu – vidjelo se iz toga da je sudac i bez obzira što stranka nema valjani poziv – istu saslušao i donio odluku u zapisnik)

i na njemu uoćen dopisani poštanski broj poše drugog regiona –

ne kažem da sve provjereno u otpremnoj knjizi pošte suda i u knjizi zaprimljene pošte drugog regiona – to će odradit MUP na zahtjev DORH-a ako dođe do prijave i ista bude usvojena.

 

Pošto spor traje od 2005. god – stranka je do sada dobila više raznih pismena iz predmeta na tu «uređenu» adresu – pa čak i riješenje o odbijenom zahtjevu za izuzećem predmetnog sudaca iz mjeseca veljače 2007. godine

 

sada to –sud nije dužan – što bi to precizno trebalo predstavljat – jer ovo zvući - kao može a i ne mora

 

razlog neuručenja – raspodjelu vrši pošta drugog regiona

 

rijeć je o tužbi gdje je stranka tužena – adresu pribavlja tužitelj u suradnji s sudom i tijelima lokalne uprave

 

Na kraju bih istako da se korespodencija (poziv na očitovanje u svezi tužbe, odgovor na istu) zaključno s riješenjem o odbijenom zahtijevu za izuzećem odvijala nesmetano

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Stranka koja je tužena promijenila je boravište,tj preselila se na drugu adresu(napravljena i sobna na novu adresu).Umeđuvremenu je tužena parnica je pokrenuta,prvi tužbeni zahtijev stiže na staru adresu.Za prvo održano ročište poziv je bio poslan na staru adresu.na tom ročištu dolazi do promjene tužitelja:prvotno suvlasnici stanara(zbog spora oko pričuve)zastupani po Stambenom fondu.

Na održanom ročištu dolazi do promjene tužitelja:navedeno je da je "omaškom naznačeno kao tužitelj suvlasnici stambene zgrade,da je tužitelj u stvari stambeni fond.podneskom prije početka glavna rasprava(ovog puta je konačno dostava bila ispravna)tuženi se protivi promjeni tužitelja.Sutkinja to ignorira sa riječima:Zašto vi ne plaćate pričuvu ona se mora plaćati,otvara raspravu kao da prigovor nije niti podnesen i dosuđuje u korist tužitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija