Jump to content

trgovački ugovor da ili ne?


anonimno

Preporučene objave

Primjer:

 

D.J. iz P. je vlasnik Krojačko-trgovačkog obrta «F». iz P. sklopio je 27. listopada 2001. Ugovor o građenju s «L. i S.» d.O.o. iz P. radi izgradnje stambenog objekta. Među njima je nastao spor o kvaliteti i količini izvedenih radova po tom ugovoru.

 

Pitanje uzimajući u obzir zoo iz 2005 i čl. 14

(1) Odredbe ovoga Zakona što se odnose na ugovore primjenjuju se na sve vrste ugovora, osim ako za trgovačke ugovore nije izrijekom drukčije određeno.

(2) Trgovački ugovori, prema ovom Zakonu, jesu ugovori što ih sklapaju trgovci među sobom u obavljanju djelatnosti koje čine predmet poslovanja barem jednoga od njih ili su u vezi s obavljanjem tih djelatnosti.

(3) Odredbe ovoga Zakona koje se odnose na ugovore na odgovarajući se način primjenjuju i na druge pravne poslove.

 

JE LI UGOVOR IZ PRIMJERA TRGOVAČKI ILI NE?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je upravo sporan pojam trgovca. Naime,jedan knjigovođa mi je rekao da bi vlasnik krojačko-trgovačkog obrta bio obrtnik kako je to definirano čl. 1. zakona o obrtu. Pojam trgovca je pak određen zakonom o trgovačkim društvima čl. 1, pa nema logike da bi onda onda obrtnik spadao pod zakon o trgovačkim društvima... Mislim da je ovdje riječ o preklapanju zakona....

 

Već sam na par mjesta dobila oprečne odgovore na ovo moje pitanje, pa sad stvarno više ne znam što da napišem da li je ili nije trgovački ugov.?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija