Jump to content

Agencija za promet nekretninama-obrasci


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas da mi točno objasnite, prije nego li se kupac i prodavatelj dogovore, kakav dokument mi treba potpisati prodavatelj odnosno kupac, kao posredniku u prodaji/kupnji nekretnina.

 

Ostale ugovore obvezala se odvjetnička kancelarija, no prije toga, kojim formularima točno se treba koristiti agencija? PUNO HVALA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa prodavcem ugovor o posrednistvu u kome cete regulirati svoje obveze (cijenu, kvalitetu usluge, uslove pod kojima cete vrsiti posredovanje i marketing), kao i obveze prodavca (nadoknada troskova, nagrada).

 

Ova pitanja u HR nisu pravno regulirano, niti su regulirana na nivou strukovnog udruzenja. Prodavcima savjetujem da izbjegavaju potpisivanje bilo kakvog ugovora bez pravne pomoci (tko zna sta potpisuju), a trazenje nadoknade od kupca smatram apsolutnom poslovnom gluposcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako stvarno treba izgledati taj ugovor, a da bude valjan. Ovo mi je jako važno što ste napomenuli da to sklepa svatko kako zna /nadripisarstvo?/.

Molim vas ako mi možete napisati točno sve elemente koje ugovor o posredovanju mora sadržavati. Ove sve ostale ugovore, napominjem, moj odvjetnik treba odraditi.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate konsultirati svoga odvjetnika da Vam sastavi kratak i jednostavan ugovor, a to sve zavisi od Vas i zasto Vam to treba i sto hocete da postignete.

 

Kao sto rekoh, materija nije regulirana hrvatskim pravom ili je predata strukovnom udruzenju na samoreguliranje posto koliko znam ono ne postoji.

 

Na zalost, to nije materija koju bi mogli obraditi na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija