Jump to content

etažiranje!!!


anonimno

Preporučene objave

ukoliko je po sudskom vještaku izračunata korisna vrijednost posebnog dijela nekretnine i njemu pripadajučih sporadnih dijelova (pripadaka) , ne bi trebalo biti zakonskih prepreka za etažiranje i 1 posebnog dijela nekretnine.

Radi ze o TOČNOM (izdvojeno, preciznom) razgraničenju svih suvlasnika u zgradi, kriterijem GRAĐEVINSKE REGULATIVE , sukladno ranije izdatoj građevinskoj dozvoli (sudski vještak građevinske struke)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodatak:

ukoliko je po sudskom vještaku izračunata korisna vrijednost posebnog dijela nekretnine i njemu pripadajućih sporednih dijelova (pripadaka) , ne bi trebalo biti zakonskih prepreka za etažiranje i 1 posebnog dijela nekretnine (izdvojeno)

Radi se o TOČNOM (izdvojeno, preciznom) razgraničenju svih suvlasnika u zgradi, kriterijem GRAĐEVINSKE REGULATIVE , sukladno ranije izdanoj građevinskoj dozvoli

 

- u upravnom postupku u izdanoj građevinskoj dozvoli, već je ranije definirana (potvrđena) samostalna uporabna cjelina – stan; (sada posebni dio nekretnine)

- u uporabnoj dozvoli zgrade, već je ranije definirana samostalna uporabna cjelina – stan; (ranije se to zvalo – stambena dozvola)

(sudski vještak građevinske struke)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako u vanparničkom postupku zatražite razvrgnuće suvlasničke zajednice (članak 47 ZV), sud će to uraditi i bez pristanka onih koji se tome protive. Članak 48 Zv , govori o pravu razvrgnuća, a 49. o načinu razvrgnuća. Pogledajte ZV. Nakon što vam vanparničkim postupkom bude određen vaš suvlasnički dio, postajete vlasnik posebnog dijela zgrade i suvlkasnik nad cjelom nekretninom u procentu koji odgovara. Sakle možete etažirati i samo svoj dio, ako nema sporazume sa ostalim suvlasnicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija