Jump to content

novinski članak naspram policijskog zapisnika


anonimno

Preporučene objave

Novinar naspram policijskog zapisnika

 

24.01.2007 doživio sam prometnu nesreću na autoputu Zg-St. Zbog leda i snijega na cesti izgubio sam kontrolu nad vozilom i završio, uz tri suputnika, na korovu u jarku pored ceste.

Vožnja je bila više nego konzervativan jer smo vračali jednog od putnika s teške operacije kući. Nikada u 17 godina vozačkog iskustva nisam imao prometnu nezgodu. Uz to ovo mi je bila prva godina bez kaska.

Podnio sam zahtjev za odštetu osiguravatelju tog dijela auto puta (CO).

Zahtjev je odbijen , uz obrazloženje da je u policijskom zapisniku navedeno da je snijeg na cesti raljan i da je do oštećenja vozila došlo mojom krivnjom, a ne radi propusta u obavljanju djelatnosti Hrvatskih autocesta.

A sada ono najzanimljivije:

Novinar koji je došao na lice mjesta i napisao članak u Jutarnjem listu naveo je slijedeće: „Snijeg s autoceste počeo se uklanjati tek kada se nesreća dogodila“.

 

Molim savjet da li se može nešto učiniti?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmm, pa moralo je mjesto nezgode biti fotografirano tijekom uviđaja gdje se iz fotki vidi dali je bilo snijega i leda i koliki je bio taj snijeg i led. Ali svejedno mislim da će Vam obrazložiti da ste morali pilagoditi brzinu vozila uvjetima na cesti. A možda je taj novinar došao puno kasnije kada je snijeg opet napadao.

 

Vi najbolje znate kakva je bila cesta pa možete sami odlučiti.

Možete i pokušati pronaći tog novinara ali teško da će on stati u Vašu obranu jer moguće da će reći da se ne sjeća dali je bilo prije očišćeno ili tko zna što već....

 

Mislim da će ipak uvažiti policijski zapisnik, što ne znači da se ne potrudite pa pokušate nešto i izvući pogotovo ako je nastala veća materijalna šteta.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ćete morat tužiti hr autoceste-ako se dobro sjećam to su ljudi radili u ovakvim slučajevima-kolege koje rade odštetu ispravite me ako griješim.

sigurno je da u tom slučaju, ako tužite, kao svjedoka možete pozvati dotičnog novinara, isto tako možete zatražiti "ophodarski dnevnik" u kojem bi trebalo pisati kada je čišćen snjeg.

odite kod odvjetnika koji radi naknade štete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija