Jump to content

Tko je tu lud?


anonimno

Preporučene objave

Moj suprug ima dva rođaka studenta koji žive u stanu njegovih roditelja i susjedu na toj istoj adresi koja ne razgovara sa čitavom zgradom i na svaki zvuk zove policiju.Toga dana je na 10 minuta navratio u taj stan da se nešto dogovori sa jednim od rođaka.U taj tren na vrata su pozvonila 3 lika od kojih je jedan bio sin od te konfliktne podstanarke koji kao ni ostala dvojica ne živi uopće na toj adresi već ih je ona zvala da se obračunavaju.Kada su im vrata otvorena uletjeli su vidljivo alkoholizirani u stan(u dnevni boravak?) sa baseball palicom,suzavcem i još nekim šiljastim predmetom te počeli tući moga supruga koji je tek došao,ni krivog,ni dužnog.Dobio je udarac palicom u glavu i još dva po tijelu te ugriz za trbuh(bio u bolnici!) i to ne od susjedinog sina već od jednog od druge dvojice koji nemaju veze,ni sa susjedom,ni sa tom zgradom.U to se pojavila policija koju su napadači sami pozvali :-? jer im je navodno smetala buka iz stana.Ponavljam da nitko od trojice pa ni susjedin sin ne živi tamo.Policija nije zatekla nikakvu drugu buku osim nereda zbog tučnjave.Priveli su svu 6-oricu u stanicu.Uzeli izjave i ispravno utvrdili što se dogodilo.Ujutro su sprovedeni pred prekršajnog suca i sutkinja je počela vrištati na žrtve napada zbog navodne buke u 23 navečer :-?:-?:-? natjerala ih da se nagode sa napadačima prijeteći se pritvorom za sve.Tako je moj suprug koji je samo svratio na 10 minuta u taj stan platio kaznu za remećenje javog reda i mira.Sada mu je krivo što se prepao i ne zna što da radi?!A sutkinja im je kada su htjeli pročitati rješenje prije potpisivanja rekla da neka samo čitaju jer može biti i gore na što su oni samo bez riječi potpisali,platili i otišli.Sada nemaju pravo na žalbu jer tamo piše da su je se nakon javne objave presude odrekli što nije istina jer ih nitko usmeno to nije pitao.Ne boli toliko kazna koliko boli nepravda da je krivica izjednačena i da su platili kaznu,a uopće nisu bili krivi.Najviše je razočaran upravo moj suprug koji ako je i bilo buke(a nije!) iz tog stana nije bio tamo pa ju nije niti proizvodio i ima svjedoke gdje je i do kada bio prije nego što je došao tamo,a na koncu je dobio batine i još platio kaznu.On je pokušao to sutkinji objasniti,ali nije željela slušati.Tko je tu lud i što da se radi?Privatna tužba?Da ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tome i jest problem.Nema kaznene prijave.Postoji samo prekršajna u kojoj se kao okrivljenici spominju SVI,a u rješenju je događaj opisan kao tuča u tamo nekom stanu između dvije ekipe u kojoj je moj muž izvukao deblji kraj. i pri tome je proizvodio buku te je zato kažnjen.Nigdje se ne spominje da su oni upali u tuđi stan,ni zbog čega su upali.Kao razlog što su se "naoružali" naveli su strah od mog muža za kojega nisu ni mogli znati da je tamo jer ne živi tamo,a valjda nisu željeli ispasti slabići koji idu s baseball palicom na dječurliju.Moj muž je čitavo vrijeme mislio da je svjedok-žrtva,da će biti pušten i nije ni pomišljao da će platiti kakvu kaznu,no sutkinja je rekla da je tako najbolje jer da napiše što se stvarno dogodilo moraju svi(???) u pritvor.Sada moj suprug bjesni jer vidi da je ona u stvari uvalila njih gurajući vodu na mlin one trojice pijanih budala.Zastrašila ih je pritvorom,a moj muž onako pretučen i nakon neprospavane čitave noći nije zdravo rezonirao,a sada se kaje.Ma užas!!!Sada i da bude kakva kaznena prijava moj muž se boji da će samom činjenicom što je potpisao krivicu na prekršajnom sudu i platio kaznu biti okrivljen i na kaznenom,no ja mislim da su oni ipak temeljitiji i da to ne može samo tako.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa vi je podnesite to vam govorim, ovlašteni ste na to i ukolio se ne pokreće kazneni postupak po službenoj dužnosti od strane državnog odvjetništva pokreće se na prijedlog oštećenika dakle prijava nije nikakav problem vi ćete je podnijeti nadležnoj policijskoj upravi i državnom odvjetništvu pismeno s povratnicom. U njoj ćete navesti da su dana tog i tog u 23 sata narušivši nepovredivost doma dotična trojica nepozvani upali u stan oboružani bejzbol palicom s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda vašem mužu i ostalima koji su se nalazili u stanu i zaista i zadali ozljede evidentirane medicinskom dokumentacijom vašemu mužu. U postupku koji će biti pokrenut nađe li za to državno odvjetništvo elemente vi ćete istaknuti imovinskopravni zahtjev kojim tražite obeštećenje zbog nanesenih tjelesnih ozljeda i pretrpljenih duševnih boli.Prethodni prekršajni postupak i odluka u njemu nema nikakvog utjecaja na kazneni postupak koji je potpuno drugi par opanaka.

 

Jasno je da nitko ne ide razgovarati pijan u 23 sata i nepozvan s bejzbol palicom u tuđi stan i nasilno ulazi u njega. Osobno bih te koji prave buku iza 22 h kad se ja moram naspavati objesio na najviše drvo, uzeo pištolj iz ormara i potamanio ih ali nažalost moram se suzdržati i trpim studente podstanare u stanovima oko sebe koji ruže i radnim danom i svetkom i petkom, a ne uzimam bejzbol palicu iako bih to volio. Zato i živimo u gradu, a ne u džungli i postoji način i propis za sve pa tako i za to. Eto tako pa vi sad vidite, pod uvjetom da ste dali točan činjenični opis nevidim problema. Ljudi utuže i šamarčinu , a kamoli ne udarac bejzbol palicom po tintari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da za kraj vjerojatno je u prekršajnom događaj i kvalificiran kao tučnjava pa svi odgovarju za sudjelovanje u tučnjavi, dakle to je i najgore što se može za vašega muža utvrditi u kaznenom postupku jer vjerujte da su mu što mogli natovariti već bi natovarili dakle nema se čega bojati /ako je bilo tako kako kažete). No kvalificiramo li stvar kao napad na tuđi dom i nanošenje ozljeda gdje vaš muž postupa u nužnoj obrani stvar izgleda drugačije, e sad vi znate što se stvarno dogodilo , što pokazuje medicinska dokumentacija gdje se točno sukob odigrao itd. i naravno može li se sve to utvrditi i dokazati, ovako i onako imate li namjeru to dalje gurati morati ćete kod odvjetnika jer dalje od prijave sami nećete ni znati pa zašto onda odmah ne odete k istome, ovako kako ste to prikazali to je utuživo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo na iscrpnosti.Da bilo je tako kako sam napisala osim jednoga "malog" detalja.Muž je ipak u glavu dobio šakom,a palicom dva puta po leđima te ugriz ispod cice.Ima papire od liječnika.Razbijena je radna ploča u kuhinji(dnevni boravak i kuhinja su spojeni) i dvije čaše.Da stvar bude ljepša ti divljaci su priznali SVE i policiji i sudu pa nikome ništa.Meni je to sumnjivo?!Suprug je rekao da je već kontaktirao odvjetnika i da je ovaj rekao da što ga nije zvao odmah kada je vidio da se stvar komplicira i da nije smio ništa platiti,ni potpisati.Idući tjedan ide kod njega da vidi što će učiniti.Ma ganjat ćemo ih koliko god treba što košta da košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija