Jump to content

poziv na plaćanje usprkos žalbi


anonimno

Preporučene objave

Dobila sam poziv na Prekršajni sud radi očitovanja pristajem li na zamjenu neplaćene novčane kazne radom za opće dobro odnosno radi plaćanja novčane kazne (vidjela sam nešto o toj temi u drugim postovima).

Prometni prekršaj je počinjen prošle godine 27.05.06. i 99% sam sigurna da sam žalbu na prekršajni nalog poslala na vrijeme medjutim ne mogu pronaci onaj odrezak od povratnice da bih to provjerila ili potvrdila. Od samog prekršaja do dolaska ovog poziva nisam primila nikakav poziv ni bilo što drugo sa suda.

Moje je pitanje: može li se na neki način provjeriti šta se dogodilo sa mojom žalbom, kada je zaprimljena, da li to znaci da je odbijena ili kaj?

Postoji li neka evidencija o tome?

Mogu li se ja na neki način žaliti na ovaj poziv tražeći da se utvrdi što se točno dogodilo sa žalbom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

teško je ovako napamet govoriti. pitanje je na što ste se vi žalili, možda na prekršajni nalog policije. možda ste se i žalili zapravo, a pa je negdje zapela žalba u pošti.....a naravno nemate odrezak od pošte. da je vaša žalba uopće zaprimljena, pa da je nekim slučajem doneseno rješenje o odbačaju žalbe, onda biste o tome bili obaviješteni od strane suda....ovako......kod vas ima puno možda. stoga, savjetujem otiđite na sud, možete zatražiti da vam se provjeri da li je kakva žalba bila..........naravno da postoji evidencija o tome da je nešto zaprimljeno.......da poziv se ne možete žaliti, s pozivom otiđite na sud, ako se ipak ispostavi da žalbe nema, dajte svoj pristanak da vam se izrečena novčana kazna zamijeni radom za opće dobro na slobodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali nisam zaprimila ama baš nikakvo rješenje sa suda ni nikakav poziv ni ništa prije ovog, u tome i je cijeli problem.

U ovom pozivu piše "Pravomoćnim prekršajnim nalogom PU Zagrebačka... izrečena vam je novčana kazna u iznosu od 500,00kn,a istu u ostavljenom roku niste platili."

To bi ipak značilo da žalba nije zaprimljena ili nešto sl.?

Vidjela sam da predlažete prihvaćanje tog rada za opće dobro na slobodi jer se on u principu ne realizira? U ovom mom slučaju onda ni nema sudskih troškova koje bih ja trebala platiti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prigovor očito nije zaprimljen, pa je nalog psotao pravomoćan, te poslan sudu na izvšrenje. preostaje vam platiti ili pristati na rad, ili kao treća opcija ako ne pristanete na rad, onda zatvor. ako u prekršajnom nalogu nisu navedeni troškovi onda ih nema. napominjem, da na sud niste niti nećete biti pozvan radi trškova, oni su proslijeđeni nadležnoj poreznoj upravi na prisilnu naplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija