Jump to content

Nužni dio od majke


anonimno

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

Molim odgovor na slijedeće pitanje:

Jedinica sam, otac mi je umro, majka je živa ali u zadnjih nekoliko godina ne kontaktira samnom i pored svega terorizira. Doznala sam od nje osobno da je napisala oporuku po kojoj me razbaštinila. Izričito izdvaja da mi ne ostavlja niti nužni dio.

Umjesto toga je odlučila ostaviti sve mojoj rodici (kčer brata od majke) s kojom se odlično slaže. Da bi bile sigurne da meni ništa ne ostane odlučile su sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Koja su moja prava?? Vidim da u zakonu o naljeđivanju piše da bi trebala nešto "strašno" učiniti da ne bi imala pravo barem na nužni dio.

 

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno u zakonu je propisano koje vaše radnje mogu dovesti do ostanka bez nužnog dijela, i sami ste pročitali pa znate.

dobro se vaša majka zbrinula za rodicu, dobro su to složile i uogvor i oporuka tako da vam je jako teško to pobiti ,pogotovo još stoga što se s majkom ne slažete i ko zna šta sve piše u toj opruci zašto izričito vama ne želi ništa ostaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja majci nikad nista nisam ucinila. Tako da nema sta napisati o meni u toj oporuci. A sve da i napise ja mogu dokazati da to nije istina. Ona je jedna jako opaka zena. O tome mogu svi oko mene svjedociti. Zasto postoji nuzni dio ako na kraju postoji jako laka mogucnost (nekog ugovora) da se taj nuzni dio izbijegne? To bi znacilo da ja kao jedino djete nemam nikakva prava ako mi je majka takva kakva je.

Ja cak (nazalost) imam pisma kod kuce s kojima me godinama terorizira. Na kraju kada sam skupila snage da joj kazem da me ostavi i svasta joj izgovorila prijavila me zbog navodne prijetnje na policiju. Sokirala sam se! Ja sam policiji ispricala svoju stranu i rekli su mi da JA (pogotovo sa dokazima u ruci) imam pravo nju prijaviti. To nisam ucinila jer mi je majka.

 

Razlog njenog bijesa je da sam nakon sta sam 10 god. bila samohrana majka upoznala svog sadasnjeg zarucnika i buduceg muza. On je sve ono sta bi majka mogla pozeljeti za mene i djete. Ali to znaci da joj nisam vise 24 sata na raspolaganju kao prije.

Ne zelim nikoga gnjaviti svojom pricom ali mi je stvarno tesko zbog ovog. Ima tu jos puno toga sta je ona meni ucinila. Otac mi je bio bolestan. Uvijek sam bila njegova mezimica. A ona je uvijek bila ljubomorna na to. Na kraju njegove teske bolesti (tada sam vec bila sa zarucnikom) je bio nepokretan i potpuno ovisan o njoj. Zabranila mi je dolazit da ga vidim!!! Placem dok ovo pisem jer je na kraju doslo do toga da mi je otac nakon godinu dana kojih mi nije dala da dolazim umro. Prije toga ga je na svu silu odvela bolnickim transportom u kolicima kod javnog biljeznika i morao je napisati oporuku. Po oporuci je sve njoj morao ostaviti a meni niti nuzni dio.

Borila sam se na sudu i vec nakon mjesec dana dobila svoj dio. Nije mogla dokazati nista jer nema nicega zbog cega ja to ne bi dobila.

I nek mi sada neko kaze da je zalostno sta se ne slazem s majkom!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija