Jump to content

nas četvero smo suvlasnici zemlje a ujna ima pravo dož.uživanja na 1/4 od sina


anonimno

Preporučene objave

molim stručan odgovor!

Nas četvero smo suvlasnici,svi na 1/4 svega(livada i pašnjak,livada i vinograd,vinograd i šuma.

Ujna je 1996.upisala pravo uživanja na 1/4 od sina .Ja koja sam darovnim ugovorom to naslijedila prije dvije godine od mame(prvi nasljedni red),obrađujem samo pola od svoje četvrtine no sada bih izvela mjernika i popunila svoju četvrtinu međutim ujna s pravom dož.uživanja mi to ne dozvoljava i poziva se na to da ona i njena djeca već 30 god.sve to obrađuju i da imaju pravo to prisvojiti.Pošto nije definirano potpuno koje je čije,ona je i na tom dijelu koji ja sad želim potraživati cijeli period ubirala plodove voćaka,oraha i tako i kosila travu na tom dijelu sad želi sve to prisvojiti zajedno sa svojom djecom(mojim suvlasnicima).Koje je moje pravo u tom slučaju i mogu li mi taj dio oduzeti na sudu kad pokrenem postupak?Hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi smo u gruntovnom upisani uredno kao suvlasnici na 1/4 svake čestice a ujna s pravom uživanja na 1/4 od sina.Zanima me može li ona zaonom o dosjelosti meni otuđiti dio moje četvrtine pošto taj dio obrađuje preko dvadeset godina?Naravno,ona na tom dijelu skuplja i plodove(jabuke,orahe,napravila si je i mali vrt.Dok je moja mama bila suvlasnik,nije joj niti zabranila niti dozvolila da to obrađuje i uživa!Sa suvlasnicima još nisam probala razgovarati o dogovornoj podjeli,to mislim skoro no bojim se da će ona na njih utjecati i praviti probleme.Ima li ona pravo sudjelovati s nama suvlasnicima u raspravi? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija