Jump to content

rasipnost općinara


anonimno

Preporučene objave

zanima me da li se državna revizija provodi i u općinama? znam da se provodi po županijama svake godine i da se u sklopu županija prijeđu i podaci o općinama, ali to su samo podaci koji su pohranjeni u županijama... naime, što me muči... konkretan primjer. općinska stipendija mi je kasnila 4 mjeseca zbog navodnog nedostatka sredstava.. uspjela sam saznati da im ni računi za režije nisu bili plaćeni... no, oni su u toj silnoj nestašici uspjeli organizirati prijevoz za sve zaposlenike na obilježavanje obljetnice (valjda) rođenja Nikole Tesle, ne znam točno već gdje. za to su imali novce. a ne vjerujem ni da su tamo jeli i pili besplatno. oni novce za takve isplate stipendija i slično dobivaju iz županije, iz čega sam zaključila da su ti novi potrošeni nenamjenski za ovo i slične gluposti. da li je moguće kome anonimno prijaviti sumnju u nenamjensko trošenje sredstava, npr. državnom uredu za reviziju i što bi oni po pitanju toga napravili? stipendiju više ne primam, i nije to zbog mene, nego mi je dosadilo gledati kako u ovakvim manjim mjestima kao što je moje, udaljeno od ostatka civilizacije, općinari rade što hoće i ne odgovaraju nikome, a eventualne propuste rješavaju i zataškavaju interno... mislim da je vrijeme da se nešto poduzme, a ne bih htjela da se zna tko ih je prijavio jer ostatak moje obitelji i dalje živi u toj općini i ne želim da ispaštaju zbog mojih postupaka na bilo koji način. i, još nešto, to je jedna od manjih općina, a imaju dva zamjenika načelnika. da li je to u redu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da napomenem da se rezultati revizija mogu naći ina internetu i to u skraćenoj ili punoj verziji (preporučam skraćenu jer je razumljivija i bez ponavljanja).

Također napominem da imate pravo od Općine zatražiti da vam se dostave podaci o tome tko je, kada, zbog čega jeo na račun Općine i koliki je račun. Ovo malo smiješno zvuči, ali na to imate zakonsko pravo i onaj tko vam to ne dostavi, u prekršaju je! Ista stvar je i za druge izdatke općine. Općinari misle da su dobili pravo s neba da se igraju s našim novcem i tome treba stati na kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na internet stranicama Državnog ureda za reviziju možete naći podatke za Županiju u kojoj živite sa vrlo šturim podacima za vašu općinu

http://www.revizija.hr/hr/izvjesce/redovne-revizije1/

 

Prije su ta izvješća bila bolja i mogli ste naći detaljnije podatke za svoju općinu (bar je tako bilo za moju). Ako tu nema ono što vas zanima (a vjerojatno neće biti) imate pravo zatražiti od vaše općine ili od Državnog ureda za reviziju, nalaz revizije da vam se dostavi ili da vam se da na uvid i oni su vam to dužni omogućiti. Ako vam ne budu dali, fino ih prijavite prekršajno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ani2 je napisao:

Provodi se revizija u svim općinama.

Prijavite u Županijski ured koji prati rad lokalne uprave.

 

kome se mogu obratiti? bila sam na stranicama županije, ovo su im odjeli:

Uprava Sisačko-moslovačke županije

Upravni odjel za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove

Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb

Služba za poslove skupštine i poglavarstva

Upravni odjel za proračun i financije

Županijski zavod za prostorno uređenje i graditeljstvo

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo

Upravni odjel za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport

 

ne postoje mail adrese, samo telefonski brojevi. i pitanje je koliko će oni to ozbiljno shvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija