Jump to content

Za Svilenu


anonimno

Preporučene objave

POMOZI!

bila sam jamac po kreditu koji nije uredno otplaćivan ,banka slala u firmi dužnika nalog za zapljenu plaće ali firma to ne radi.banka nakon 2 mj. šalje zabranu na plaću mojoj firmi da mi obustavlja plaću. moja firma poštuje zabranu i meni odbija njegov kredit već više od 2 god. iako on uredno radi( u firmi koja mu je ovjerila papire za kredit radio do prije godinu dana, a od tada u novoj firmi)prije 15 mj. podnjela zahtjev za pokretanje kaznene prijave protiv njega za prevaru, protiv banke jer je propustila upozoriti na kazneno djelo ne provođenja obustave na plaću i odgovorne osobe u njegovoj firmi koju su sprijećile naplatu njegovih obveza i meni direkto nanjele štetu. tek prije 2 dana pozvao me sudac istražitelj kao svjedoka ,nije siguran da ga mogu tužit za prevaru jer sam ja potpisala ( jesam ali on je bio dužan plaćat a ima i od čega ,radi i prima plaću) a za ove druge stavke nije siguran a ionako on je dobio samo da istraži njega.

odlučila sam napisati novu dopunu ili kako se to već kaže , onoj prvoj prijavi za kazneno djelo (državnom odvjetništvu ) i inzistirati na prevari za dužnika i tražiti kaznenu odgovornost za banku i njegovu prvu firmu, ali čitala sam baš tvoj post o ovrsi pa me interesira dali mogu dignut ovrhu protiv firme koja nije odbijala i tako se u cijelosti naplatiti.

još me interesira u kojem roku drž.odvj. mora nešto napraviti po prijavi jer ovo već nema smisla!

MOLIM TE HITNO MI JE. NAPIŠI MI ŠTO SVE MOGU I SMIJEM NAPRAVITN ĆU SVE ILI ĆU UZET 2 METRA KONOPA! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne uzimat 2 metra konopa! Nikako! Ništa nije nerješivo.

Što se tiče kaznenog dijela vašeg pitanja, preporučam da isto objasnite fino u kaznenom pravu pa neka odgovori netko kompetentniji od mene.

A ja vam mogu reći da možete podići regresnu tužbu, dakle tužbu kako bi vam glavni dužnik naknadio ono što se odbijalo od vaše plaće za njegov dug, uz zakonske zatezne kamate.

Nema baš previše veze s izvanparničnim dijelom foruma, ali eto.

Mislim da ne možete postupati u ovršnom postupku protiv firme dužnika, jer meni se čini, a to je čest slučaj u praksi, da je njegova plaća već bila opterećena pa nisu ni mogli skidati onu 1/3 s plaće, a banka je onda išla na jamce, jer joj je tako brže za naplatiti se.

U svakom slučaju, možete dići ovu regresnu tužbu, uz priloge da se vama skidalo s plaće (izvatci iz banke ili obračuni plaće), ugovor o kreditu gdje je razvidno da ste bili jamac tom dužniku.

Ne vjerujem da će glavni dužnik stavljati odgovor na tužbu, jer mu baš nema previše smisla, obično to budu presude na temelju ogluhe ili slično pa kad bude pravomoćna, onda imate deset godina da se naplatite od njega, ako sada nema ništa.

Kad dobijete tu presudu onda možemo dalje o ovrsi.

Preporučam odvjetnika, a ako nemate novaca, tražite od odvjetničke komore da vam dodijeli besplatnog.Njegov trošak će vam biti u razmjeru s visinom koju potražujete od dužnika, glavnog iznosa. Recite koliki je pa vam mogu reći točnije, ako vas zanima.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

regresnu tužbu sam podigla preko odvjetnika a on mi u ovom trenutku duguje preko 20.000 kn, bez kT-A dakako.

nije mu se odbijalo jer mu je netko unutar firme pomogao a znam i ime te osobe te mislim tražiti kaznenu odgovornost protiv nje i drugih nepoznatih osoba. pitam te dali mogu podignut ovrhu protiv firme koja je spriječila isplatu s njegove plaće i time mene osobno oštetila. čitala sam da to pravo ima banka samo ne znam da li imam ja kao fizička osoba kojoj je šteta nanjeta nečijom krivicom a koji je potpisao papire za kredit i garantirao naplatu istog! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija