Jump to content

Prenamjena poslovnog prostora


BUBO

Preporučene objave

U etažiranoj kući sa 4 stana postoji u prizemlju poslovni prostor sa upisanom ugostiteljskom namjenom "konoba". Prostor je kupila Pošta i želi otvoriti poštanski ured. Da li pošta treba suglasnost stanara o prenamjeni prostora, da li treba suglasnost za buduće radove i što to u stvari oni mogu sami, a što ne. ;-):-);-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da bi Pošta u prizemlju zgrade P+4 po zakonu, trebala ishoditi i lokacijsku i građevnu dozvolu i potom uporabnu dozvolu. Zaboga radi se o javnom poslovnom prostoru...pa invalidi, pa suglasnosti Državnih uprava, pa susjedi ili suvlasnici zgrade bi po zakonu trebali dati ili uskratiti suglasnost na idejno rješenje u upravnom postupku izdavanja lokacijske dozvole.

Sve je to postupak koji ceka i Postu a stanari sudjeluju, ak se dela sukladno zakonima RH. :čeka: :vidiga:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

završiti ćete na sudu - i mislim baš da ukoliko suglasnost za lokacijsku nije izdana - a čak i da se jedan od suvlasnik usporotivi - nova lokacijska bi mogla biti izdana - tada preostaje da se taj žali - međutim ako izgubi žalbu mogao bi malo i platiti štete tražitelju lokacijske dozvole

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija