Jump to content

Prebza vožnja


babydevil

Preporučene objave

Dakle, situacija je sljedeća.

 

Jučer me zaustavila policija i kao prebrzo sam vozila (izmjerili s pištoljem).

Naravno, pisat ću žalbu...jer stvarno ne vjerujem im (kako mogu bit sigurna da je to moja brzina?), a nisam ni potpisala zapisnik i nalog.

E sad, što da navedem u žalbi, na što se žalim u tim situacijama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede vaše nevjere da je to vaša brzina: Policijski "pištolj" (zapravo laserski daljinomjer) je superprecizna sprava i radi slično kao snajper - nanišaniš u točku i "okineš" i imaš+ precizno izmjerenu brzinu. Preciznost tih uređaja je toliko velika da se koriste i za mjerenja brzinskih utrka.

 

Inače nećete pisati žalbu, već prigovor na prekršajni nalog. U takvims ituacijama se možete žaliti da to nije ta brzina, da policija nije baždarila ispravno laserski uređaj, ali to je naravno sve klimavo i ne prolazi baš na sudu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo da se nadovežem kako je taj "pištolj" precizan kad nanišaniš točku i okineš. Cesta na kojoj sam zaustavljena je sve samo ne ravna i na toj daljini na kojoj me "okinuo" (267m) ja sam se nalazila ko zna gdje.

U biti ko zna koga je on okinuo, jer je bilo dva auta ispred mene.

 

Tako da sigurno pišem prigovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede neravnina ceste i slično, to vam ne igra bitno ulogu.

Što se tiče činjenice da ste bili iz dva vozila , to vam je još manje bitna stvar. Rekoh da "pištolj" radi kao snajper - nanišaniš i "okineš". Dakle ovo "snajper" se odnosi i na sistem ciljanja i na preciznost ciljanja.

 

Na sudu i u eventualnioj žalbi možete naravno isticati sve okolnosti, ali je šansa za uspjeh vrlo diskutabilna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postaviti ću stvari iz iskustva iako su moje prebrze vožnje bile na osnovu neprilagođene brzine uvjetima na cesti, a ako se dogodila prometna nezgoda prebrza vožnja je i 5 km/h, dakle žaliti se možeš, dati prigovor na prekršajni postupak, i tako dobiti da se malo postupak oduži dok odlučiš platiti kaznu, ali spor nećeš dobiti. I to je sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Glede vaše nevjere da je to vaša brzina: Policijski "pištolj" (zapravo laserski daljinomjer) je superprecizna sprava i radi slično kao snajper - nanišaniš u točku i "okineš" i imaš+ precizno izmjerenu brzinu

 

Hmmm, da istina stvarno je uredjaj predobar, jer mozes na njemu i brzinu namjestat, odnosno mozes ga vrlo lako zlouporabit, sto nije rjedak slucaj, samo to na sudu dokazat je druga prica, ako nemas nekakve opipljive dokaze.

U svakom slucaju za one koji budu ponovo zaustavljeni neka se uvjere da na uredjaju svjetli prva gornja lampica zeleno (meas), nadalje u slucaju da primjetite da vam podvaljuju brzinu nazovite internu kontrolu na 01 6122 982 i prijavite sve

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija