Jump to content

Tjeraju nas van!!!


zgenigma

Preporučene objave

Molim za pomoć sve one koji nešto znaju o ovome....

 

Naime, ovakva je situacija, ja i muž u braku smo već 4 godine , on radi, ja sam nezaposlena i trudna i imamo dijete od 1,5 god. Suprug ima dijete iz prvog braka koje ne živi sa nama , priznato je i sve.

 

Živimo u kući njegovih roditelja u kojoj je 1/3 kuće na njega, znaći on je vlasnik jednog dijela. Ali sada nas njegova majka tjera van , jer je rekla da to pripada njezinom unuku odnosno djetetu iz njegovog prvog braka a da smo mi njegovi podstanari i da imamo rok se iseliti dok ja ne rodim tj. do kraja godine.

 

Molim vas sve da mi sve javite i kažete što je pravo mog supruga , moje pravo i da li ona može to napraviti i što dalje....

 

Ne mogu vjerovati da smo to doživjeli nakon svega što smo uložili u kuću i u život ovdje...

 

Pomoć molim , hvala

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne brini te, baba Vam ne može ništa ako Vaš muž zauzme čvrsti stav u pogledu svog vlasništva. Ako mama nešto i pokuša nijedan sud neće stati na njenu stranu, a krajnja mjera u slučaju da vam pravi određene probleme tražite da vas isplati, ali tražite najveći mogući iznos koji bi vam omogućio kupnju stana ili kuće. Osim toga da bi se deložiralo nekoga iz kuće u kojoj je uredno privaljen ( ako niste Vaš muž to mož odmah učiniti sa dokazom o vlasništvu 1/3 kuće ili svojom prijavom prebivališta ) mora posjedovati sudsku odluku o deložaciji koji vjerujte dok je vaš suprug vlasnikom 1/3 neće dobiti. Također i u slučaju da nije uknjižen kao 1/3 vlasnik pokretanjem sudskog spora s vaše strane i utvrđivanja udjela u vlasništvo s obzirom na uložena sredstva itd. deložacija nije moguća ni u kom slučaju do završetka sudskog spora. Budite čvrsti oboje i nedajte babi da vam kroji sudbinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lijepi pozdrav i najprije veliko hvala!!!

 

puno ste mi toga razjasnili u čemu se ja i suprug isto tako slažemo a i rodbina sa nama , oni su svi uz nas i tvrde kao i vi da nam nemogu ništa i nemogu nas izbaciti.

Vjerujte to je staršna situacija i ne bi je nikom poželila, al bilobi to u redu da smo mi sami u kući , nego ispod nas je njegov brat koji ima svekrvinu podršku u prvaljenju našeg života ovdje nemogučim. Svi je se boje kao da je vrag , čak je i suprugov otac rekao da neka bude tako kako je mama odlučila, užas!!!!

Ali ne damo se mi odavde a ako i budemo išli onda čemo sve dizat sa saobom i ostavit kako smo i našli tj. gole zidove...

A i ovo o isplati oini imaju odgovor da to što bi isplatili nas da im je njihov sin toliko i dužan (to su pak njihovi poslovi od prije) eto tako stoje stvari...

Zaista vam hvala što ste mi odgovorili , jer smo već dugo u dilemi jer vjerujte i mi gubimo volju biti u ovoj kuči i živjeti pod pritiskom..

puno hvala.... zgenigma

bina je napisao:

Da i da ne zaboravim takva vrsta pritiska s prijetnjama na obitelj spada pod zlostavljanje i zanemarivanje djeteta pa kao takvo je krivično djelo, a imate jedno dijete i trudnica ste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti sam Vas razumjela zato sam Vam tako i odgovorila. Moja je situacija nije ništa bolja. Ja sam prodala svoj stan da bi zajedno sa suprugom izgradila kat na kući njegovih roditelja koji su mu darovali 3/4 zemljišta sa pravom gradnje dva kata. Kad smo kat izgradili i uselili se prije nego što smo etažirali kući i kat stavili na nas dvoje on me je napustio ( otišao s drugom ) te sve darovao, vratio svom ocu bez mog znanja pa tako i izgrađeni kat što ulazi u bračnu stečevinu. Sada sam sa njima na sudu, isključivali su mi struju pa sam ih opet tužila i to više ne smiju napraviti uz prijetnju novčanom kaznom i ne dam se van. Moram ponekad hodati na prstima, djeca ne smiju ni u kom slučaju lupati, pretežno plaćam račune za cijelu kuću da ne dođe do isključenja zbog neplaćanja, a oni i dalje žele sve. Najgore od svega što radim na terenu i samo sam vikendom kući pa djeci i moju imovinu čuvaju moji roditelji. Kad se stvari zakompliciraju moram uzeti bolovanje pa me financijski pokušavaju slomiti, ali nedam se. Budite uporni jer borite se za egzistenciju svoje djece prvenstveno. Vjerujte mi ne mogu Vam ništa pravno, da će vas pokušati na bilo koji drugi način uništiti pokušat će, a na vama je samo da izdržite i izbjegavate sukobe jer na sudvima ne vole one koji to izazivaju. Pokušajte ih ignorirati i sve na fino jer dobri i pristojni potezi imaju više štete za takve nego borba istom mjerom. Osim toga vi ste mlađi zar mislite da će vječno živjeti. Grubo zvuči ali je istina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav ljudi!!!

 

eto situacija se stišala na neko vrijeme, međutim sad je opet aktualno da nas opet svekrva tjera van i ovaj put

je rekla jako brzo da se iselimo.

 

Mi se držimo zajedno znajući da nam nemože ništa, jedino neka pokrene sudski deložaciju, a do tada mi ostajemo na svojem, tj mi smo ionako odlučiuli se odseliti na more i tamo živjeti, a ovdje sve ostaviti kao da živimo... zar ne??

suprug bi odmah otišao a ja se malo dvoumim jer odlazimo na otok živjeti gdje je super po ljeti a šta po zimi, on je ćak i posao našao..a kako ću ja sama , iskreno nemam pojma

Joj ludo mi je ovo sve i ispred mene je velika odluka , šta da radim????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija