Jump to content

Suplementarni zatvor, što je to?


blazic

Preporučene objave

zamjena kazne zatvora radom za opće dobro na slobodi. Ukoliko je izrečena kazna zatvora do 6 mjeseci navedena kazna može se s pristankom osuđenika zamijeniti radom za opće dobro na slobodi. Rad se određuje u trajanju od 10-60 radnih dana u vremenskom periodu od 1 mjeseca do jedne godine, ovisno o mogućnosti osuđenika da ga izvrši. Po istoj logici može se zamijeniti i novčana kazna, ukoliko je osuđenik ne plati u određenom vremenu,u kaznu zatvora, a ta u rad za opće dobro na slobodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sorry, fulala sam. to je zamjena novčane kazne kaznom zatvora ukoliko osuđenik u odmjerenom roku ne plati kaznu u cijelosti ili djelomično, ona se zamjenjuje kaznom zatvora tako da se jedan dnevni dohodak zamjenjuje s jednim danom kazne zatvora koja ni u kom slučaju ne može biti dulja od 12 mjeseci . čl.52. Još jednom oprostite :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aaaa mislim da nije dobro ovo sto veli kuriozo.

Novcana kazna se prislilno naplacuje samo ako je propisana ta vrsta kazne.Ako prisilna naplata ne uspije zamjenjuje se radom za opce dobro na slobodi. - 52.st.1.

A ako je za djelo propisana i novcana kazna i kazna i kazna zatvora, onda ce se bez odgode zamijeniti za kaznu zatvora (tu nema prisilne naplate) - 52.st2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija