Jump to content

vikendica na moru!?


zlary

Preporučene objave

Serbus,

Molim pomoc ili usmjerenje u vezi sljedeceg problema.

Moj otac je vlasnik vikendice na moru ima 50% ukupnog vlasništva a ostatat ima njegova necakinja ili (kcer od njegove pokojne sestre)koja je to nasljedila po majci.Mi nismo u mogucnosti uci u viksu jer se ona uselila sa svojom familijom.Vec 3 god. ne mogu tamo na more jer su brave promjenjene itd...Moje pitanje??

Na koji nacin osim SILE I BATINA mogu uci unutra i koristiti se istom??

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije opce bitno zima-ljeto sve jedno je, nego se ne može unutra.Stvar je u tomu što je za slucaj nadležan sud u Rijeci a putni troškovi (kaže odvjetnik) po rocištu su od 1500 do 2000 kn. Pošto privatizacijom nisam uspio skupit lovu da mogu slat odvjetnika na put, javio sam se za savjet ovdje.

Dali da prijavim policiji da ne mogu u kucu ili to nema smisla.?

molim savjet??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je za vikendicu nadležan sud u Rijeci, nađite odvjetnika u Rijeci pa nećete plaćati putne troškove.

 

Pokrenite postupak razvrgnuća suvlasničkih odnosa. Ako se ne može fizički podijeliti, ide na prodaju, svaki suvlasnik dobije prema postotku suvlasničkog dijela.

 

Prava suvlasnika definira Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (ZOV). Provjerite tamo ovo što ću ovdje reći po sjećanju ili neka me upućeniji isprave. Dakle:

 

Suvlasnik može koristiti neku stvar srazmjerno svom suvlasničkom dijelu ili u većem, ali uz suglasnost drugih suvlasnika. Ako koristi više, drugi suvlasnici mogu tražiti naknadu.

 

Dakle, ako nećakinja koristi cijelu vikendicu, možete joj naplaćivati stanarinu od 50% punog iznosa ili 50% cijene iznajmljivanja, ovisno o tome da li kuca još uvijek ima status vikendice ili stambene zgrade. Isto tako, možete tražiti naknadu zbog nemogućnosti korištenja za dopust u iznosu npr. jednakom cijeni apartmana sličnog standarda na tom području.

 

Predlažem da pokrenete oba postupka. Njoj se isplati vrdati s razvrgnućem jer je unutra i npr. zahtijevati da joj vi prodate svoj dio po bagatelnoj cijeni.

 

Međutim, ako je drugim postupkom počnete lupati po džepu, bit će kooperativnija. Po džepu najviše boli.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija