Jump to content

Pomožni ležaj u apartmanu


Kleja

Preporučene objave

Apartman mora biti prijavljen, odnosno u rješenju o kategorizaciji apartmana mora biti upisano npr. apartman za dvije osobe s pomoćnim ležajem.

apartman se naplaćuje kao i svaki drugi za dvije osobe, a ako u apartmanu gostuje i treća osoba onda se pomoćni ležaj dodatno naplaćuje po cjeniku turističke agencije preko koje iznajmljujete.

U koliko u rješenju nije napisano i pomoćni ležaj, isti možete naplaćivati na crno na vlastitu odgovornost(ne prikazuje se na računu) te postoji mogućnost kažnjavanja inspekcije (nije poželjno)

 

U svakom slučaju ako pomoćni ležaj nije u rješenju o kategorizaciji apartmana možete zatražiti da Vam izađe komisija i izda novu kategorizaciju, a zatim za njego očekujte uplatnicu. plaća se kao za krevet bez obzira da li ga iznajmljujete ili ne.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

..dodatni ležaj se ne naplaćuje prema cjeniku agencije preko koje se iznajmljuje, već prema cjeniku iznajmljivača. agencija radi za proviziju.

....dodatni ležaj se može i nemora prijaviti, možete imati dodatni krevet u pripremi i po potrebi ga staviti u sobu. to nitko neće otkriti. radi se o tome da ako vi prijavite da imate 3 krevetnu sobu a iznajmljujete je 1 ili 2 osobama nećete imati zauzeće kapaciteta koje ste planirali a i planirani budžet neće biti ostvaren. nije loše u cjeniku navesti mogućnost dodatnog ležaja, a da li ćete ga svaki put kada se koristi i prijaviti...???

što se tiče prijavljivanja osoba u sobu, dovoljno je prijaviti najviše onoliko osoba koliko ta soba traži, osim ako ste dvokrevetnu sobu izdali jednoj osobi tada, naravno, prijavljujete samo jednu osobu.

 

koliki broj osoba prijavite toliko trebate platiti boravišnih pristojbi. bitno je da gosti Vama plate za onoliko osoba koliko ih je bilo u sobi, a koliko ćete ih Vi prijaviti......

 

sve je to vlastita procjena na vlastitu odgovornost.. ;-)

 

p

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dodatni ležaj se naplaćuje prema cjeniku agencije preko koje se iznajmljuje ako je naveden u kategorizaciji, sve ostalo nije legalno, a na Vama je da izaberete...

 

što se tiče prijavljivanja broja gostiju postaviti ću malu digresiju na pitanje:

 

automobil je registriran za 5 osoba, može li stati u njega 7 osoba? naravno da može ali nije dozvoljeno uključivanje u promet.

 

Puna Vam kuća gostiju bila!

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...mali privatn iznajmljivači mogu i sami formirati cijene. zašto bi iznajmljivali sobe samo preko agencije i plaćali nekome proviziju, mogu iznajmljivati sobe i sami.... veliki hoteli sami formiraju cijene. što mislite zašto su cijene u dva hotela iste kategorije različite? ...da li ste ikad čuli za tržiste?... da li ste ikad formirali cijene u hotelu?

 

...tih 7 osoba u automobilu, na vlastitu odgovornost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija