Jump to content

rastava roditelja i osiguravanje smjestaja?


jacob

Preporučene objave

pozdrav svima.

 

evo imam jednu temu, koja je malo komplicirana... pa me interesira sto ce pravno potkovani (a i drugi) misliti o tome.

 

naime, radi se o slucaju gdje je punoljetan sin jedini vlasnik objekta (kuce) u kojoj zivi on (s obitelji), te u drugom dijelu kuce (stanu, s odvojenim ulazom i direktnim pristupom s ceste) zive njegov brat (takodjer punoljetan), majka i prije do prije godinu dana - otac. no, otac se odselio (svojevoljno, jer ne zeli zivjeti s majkom) i prekinuo sve kontakte s obitelji. u nekoliko navrata je pokretao neke nebulozne tuzbe protiv svih - sina, supruge, drugog sina, itd (predmeti su ili odbaceni ili su u stanju mirovanja, jer se ne pojavljuje na rocistima).

 

e sad - on u toj kuci ne zivi vec oko godinu dana, buduci bi on posto-poto htio zivjeti odvojeno od supruge, u dijelu gdje zivi sin (vlasnik kuce), jer ne moze smisliti svoju suprugu. no, kako vlasnik kuce ne zeli imati problema s njime (jer ima psihickih problema, odbija lijecenje, itd), naravno da ne pristaje da mu se useli i unistava njega i njegovu obitelj.

 

kako su policija i sud (u biti - dva suda, opcinski i prekrsajni, ali "nesluzbeno", tj. to nije uslo u zapisnik) rekli da u toj kuci moze zivjeti iskljucivo u stanu koji je roditeljima sin (vlasnik kuce) uredio i ustupio na koristenje malo prije nego se otac svojevoljno odselio, interesira me sto se dogadja sada u situaciji kad otac pokrece brakorazvodnu parnicu. u slucaju da nastupi rastava braka, da li je sin (vlasnik kuce) duzan (po zakonu, ako da, kojem?) pruziti rastavljenom ocu smjestaj u ostatku kuce ili ne? jos jednom napominjem da on trenutno ne zivi u toj kuci (vec gotovo godinu dana), iako nije promjenio adresu boravka, (a bez njegovog pristanka je to malo teze uciniti)? policija je, naravno, upoznata sa situacijom da on ne zivi na navedenoj lokaciji, buduci ga je ista na toj adresi (bezuspjesno) trazila nekoliko puta.

 

puno hvala,

 

jakov.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija